Hur man demontera avgasröret för en 2006 Suzuki GSX-R600

Installera en eftermarknad avgassystem eller utföra reparationer på en skadad gångjärn avgasröret på din förmåga att ta isär och ta bort ditt 2006 Suzuki GSX-R600: s pipa stock avgassystem och ljuddämpare. Till skillnad från tidigare GSX-R600-modeller, som använt en enklare metod för att ventilera förbrukade avgaser, nyare generationens modeller använder ett elektroniskt servo-styrd ventil för att maximera prestanda. Den servo komplicerar också avgasröret borttagning, eftersom dess kablar och givare måste tas bort först. Även om detta ökar mängden av tid som krävs för att avsluta jobbet, är det inte bortom kapaciteten hos GSX-R600 ägarna att slutföra själva. Saker du behöver
4 mm och 5 mm Allen skiftnycklar
Startnyckel
10 mm och 12 mm uttag
Hylsnyckel
10 mm skiftnyckel
Flat skruvmejsel
O2-sensor skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft kuddar på sidorna förarsadeln och skruva stolens bultar med en 5 mm insexnyckel. Lyft den bakre delen av sitsen upp och dra den mot svansen spackling tills den kan tas bort från motorcykeln helt. Lås passagerarsätet pad med tändningsnyckeln och ta bort den från motorcykeln också.
2

Skruva svansen spackling s bultar inifrån under sadeln förvaringsfack, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Lyft den bakre delen av svansen spackling aning och dra ut blinkers och bakljus kontaktdon ledningar från den vänstra sidan av ramen. Dra svansen formplåten utanför motorcykeln för att avslöja den avgas servoventil kontroll på den högra sidan av ramen.
3

Koppla bort ledningar kontaktstyckena från avgasventilen styrservo. Lossa muttrarna på båda servona kablar med en 10 mm nyckel. Twist båda kablarna "justerare medurs för att lossa styrkablar helt. Dra kablarna "fat-formade hylsor ur servo
4

Bänd plastnitar ut från sidan spackling nedre hakan med en skruvmejsel,. Detta kommer att separera den nedre kåpan i två paneler, en på vardera sidan av motorcykeln. Skruva ur skruvarna från båda sidopaneler spackling, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Dra kåpan panelerna åtskild från motorcykeln.
5

Lossa bränsletankens övre fästskruven, placerad på ramen mellan bränsletanken och styret, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft den främre delen av bränsletanken upp och stödja den på plats med tanken sidostödet.
6

Följ avgasröret s syresensor, beläget nära styrventilen på höger sida av avgasröret, till dess kontakt under bränsletanken. Koppla ur syresensorns kontakt och skruva bort sensorn från avgasröret med en O2-sensor skiftnyckel.
7

Skruva loss kylarens bultar från framför motorcykeln, med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra radiatorn framåt något för att ge tillgång till avgasröret s monteringsbultar. Lossa skruvarna med en 12 mm hylsa.
8

Skruva loss bultarna från båda sidor av ljuddämparen och lossa ljuddämparens klämman, med hjälp av en 12 mm hylsa. Dra ljuddämparen från avgasröret och åtskild från motorcykeln.
9

Skruva avgasröret s bultar helt med en 12 mm hylsnyckel och sedan sänka avgasröret från motorn. Dra avgasröret bort från motorcykeln när den har banat motor och ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110127.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.