Hur byta olja på en 2001 Yamaha R6

Även om båda situationerna verkar på odds, kan längre perioder av inaktivitet och ihållande högpresterande ridning drastiskt minska livslängden på din 2001 Yamaha R6 oljeförsörjning. Medan den långsamma marschen av tid börjar försämras olja till slam, genererar racing höga temperaturer som tunna oljan och förneka sina smörjande egenskaper. Yamaha rekommenderar oljebyten i sex månader eller 4000 mil intervall, vilket som inträffar först. Dock bör en ras-fokuserad R6 har sin olja förändrats efter varje tävling. Proceduren är mycket enkel och du kan göra det på mindre än 30 minuter. Saker du behöver från 4 mm insexnyckel
Oljetråg
17 mm hylsa
Hylsnyckel
Momentnyckel
Cap skiftnyckel
3 QTS. SAE10W40 motorolja
Oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Skruva ur skruvarna som fäster de lägre spackling panelerna till mitten spackling paneler och motorcykelns ram med en 4 mm insexnyckel . Det finns tre bultar längs den övre kanten av varje nedre kåpa panelen och en enda bult belägen i kanalen nedanför kopplingen och täcker generator. Släpp de lägre spackling panelerna till marken och dra dem bort från motorcykeln.
2

Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter, sedan stoppa motorn och låt den svalna i ytterligare fem minuter. Placera ett oljetråg under motorns avtappningsplugg, ligger precis bakom kick-stand på vänster sida av motorcykeln. Addera 3

Avlägsna oljepåfyllningslocket från kopplingskåpan på höger sida av motorn. Skruva bort oljeavtappningspluggen från botten av motorn, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Låt motorn oljeförsörjning rinna i minst 10 minuter.
4

Rengör oljeavtappningspluggen med en handduk, och skruva fast den för hand tills den sitter mot botten av motorn . Dra åt avtappningspluggen till 31 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Skruva av oljefiltret från vänster sida av motorn, ovanför kick-montern, med hjälp av en mössa skiftnyckel. Töm ut oljan kvar i oljefiltret och motorn i ett oljetråg.
6

Packa ett nytt oljefilter och sprida ett tunt lager SAE 10W40 motorolja på filtrets O-ring. Skruva oljefiltret på plats för hand tills den sitter lätt mot motorn. Dra åt oljefiltret till 12 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Häll upp till 2.75 qts. av SAE 10W40 motorolja i kopplingskåpan s påfyllningsröret, med hjälp av en tratt. Skruva på oljepåfyllningslocket på plats och starta motorcykeln.
8

Låt motorn köra i upp till tre minuter och titta efter oljeläckage vid oljeavtappningsskruven och oljefiltret. Stanna motorn och dra åt filtret eller avtappningsplugg om läckor har bildats. Sätt tillbaka den undre kåpan, efter den omvända för flytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110105.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.