Hur man använder en Yamaha V-Star 1100

En motorcykel är en sak av skönhet, och med mängden smidig krom styling på en Yamaha V-Star 1100, vill du köra det ordentligt och undvika att sätta repor på den genom att släppa den på hardtop. Ridning en kryssare som V-Star är något annorlunda från att rida andra stilar av cykel, och kraften från motorn kommer att ta lite tid att vänja sig. Saker du behöver
motorcykel redskap
Manual
Visa fler instruktioner
1

Få lämplig skyddsutrustning i händelse av en missbedömning i ridning. En Department of Transportation-godkänd hjälm är ett måste, även om ditt tillstånd inte kräver hjälmar. Helt bortsett från att hålla huvudet så säker som möjligt i kraschar, kommer ett visir hålla buggar ur dina ögon. Också användbara är skyddshandskar, rejäla stövlar och läder. Som någon cyklist som har upplevt en nedgång eller en krasch kommer att säga, är Road Rash inte vacker.
2

Lär dig att kontrollera cykeln för säkerhetsfrågor innan ridning det. Grunderna är däcktryck, olja, axel och broms vätskenivåer, bromsar, koppling och gas. Den V-Star har en axel enhet, så du behöver inte veta hur man justerar en kedja. Testa lamporna och blinkers genom att snärta på och av en strömbrytare i taget på styret. Handboken kommer att ge dig de nödvändiga specifikationerna för rutinkontroller.
3

Sätt nyckeln i tändningslåset, men inte slå på den ännu. Vrid nyckeln från den låsta position så att framhjulet röra.
4

Sitt på cykeln och få en känsla för vikten med båda fötterna ner. Den V-stjärniga 1100 är en tung motorcykel, väger in på över 600 pounds, så det kommer att ta lite övning. När du är bekväm med det naturliga tyngdpunkt på cykeln, lyft upp stativet på vänster sida med vänster fot samtidigt hålla vikten på höger fot. Du kommer att behöva vinkla cykeln över åt höger något för att ge stativet utrymme att röra sig. Sätt båda fötterna tillbaka på marken.
5

Dra in bromshandtaget på höger handtag att bedöma bromseffekt de främre skivorna. Placera din vänstra fot och flytta cykeln något, testa bromspedalen på höger sida med höger fot. Detta fungerar bakbromsen.
6

Scoot cykeln runt tills du är bekväm med viktfördelningen, särskilt som ditt saldo förändrar när du använder bromsarna. Öva klicka genom växlarna. För att göra detta, håll in kopplingshandtaget på vänster handtag och använd din vänstra fot för att trycka växelspaken ner och upp genom växlarna. Återgå växlarna i friläge. I en öppen plan yta, slå på tändningen genom att trycka den elektriska startknappen.
7

Dra försiktigt på gasreglaget på höger handtag när cykeln är i neutral växel och lyssna på motorn. Ett mycket högt motorljud indikerar att du behöver en mjukare touch. När du är bekväm med gasreglaget, håll i bromsen, dra in kopplingen och klicka på växelspaken ner till första växeln. Släpp bromsen. Långsamt släpper kopplingen och samtidigt vrida på gasen väldigt försiktigt. Den V-stjärnan kan stanna ett par gånger medan du får denna process rätt, men alltid fel på den mjuka sidan av gasspjället ifall cykeln blir borta från dig. När första växeln behärskas, prova att ändra i en högre växel genom att dra i kopplingen när cykeln är i rörelse, släpper gasen momentant, klicka upp i andra och sakta släppa kopplingen samtidigt vrida gasreglaget försiktigt. Upprepa denna procedur för högre växlar.
8

Öva rida runt ett öde område tills du fått kläm på de olika färdigheter som deltar i driften av V-Star, och bara gå på motorvägen när du är redo . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109926.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.