Hur ändrar jag tomgångsvarvtalet på en Yamaha 250?

Att ha rätt tomgångsvarvtal uppsättning på din Yamaha 250 inte bara tillåter cykeln att värma upp lättare, men kan hjälpa dig att förhindra cykeln från att dö när man rider långsamt eller växling på fluga. Den korrekta tomgång gör motorcykeln generellt fungerar bättre. Om du gillar att utföra någon form av hopp eller stunts på din motorcykel, med tomgångsvarvtalet för lågt kan orsaka vrak, eftersom cykeln kan dö när den bakre däcket hastigheten ändras snabbt, antingen genom att gasen eller tröghet. Saker du behöver
Motorcykel stödbenet (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Dra motorcykeln upp på ett center pallbock eller luta den mot en robust objekt . Se till att cykeln är placerad robust och vänster sida av motorn är lättillgängligt.
2

Starta motorcykeln och låt den gå i flera sekunder. Om cykeln inte redan värmts upp, låt den göra det. Du kommer att känna cykeln värms upp om motorn inte mosse ut när du försöker vrida en bra summa på gasreglaget. Addera 3

Lokalisera tomgång Quick-Adjust ratten på vänstra sidan av motorcykeln. Detta bör vara placerad någonstans under gasreglerventilens under bensintanken. Leta efter en ratt som är räfflade hela vägen runt.
4

Vrid tomgång medurs för att höja motorns tomgång och moturs för att sänka motorns tomgångsvarvtal. När du justerar detta, periodiskt vrida motorcykelns gaspådrag för att kompensera för olika mängder bränsle i förgasaren. Tänk, för en ordentlig tomgång, bör motorn vara igång hälsosamt - inte spotta eller sputtring - men bör inte låter revved. En sund medelväg mellan en stark och en svag tomgång nivå är önskvärd.
5

Stäng av motorcykelns motor när du har justerat tomgång till önskad nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107412.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.