Hur ändrar jag det olja i en Yamaha Virago 750?

Som Yamahas första V-twin-driven kryssare motorcykel har Virago blivit en favorit för ryttare som föredrar cykel klassiska linjer och smidig hantering. Även om Virago var tillgängliga i en rad olika motorstorlekar, är 750cc modell oftast ses på vägarna i dag. Till skillnad från moderna motorcyklar, som använder en spin-on-typ oljefilter, utnyttjar Virago en äldre, i-motor filterelement att rengöra oljan. Medan det inte svårt att byta filtret och byta olja, kan en ny Virago ryttare vara förbryllade över den uppenbara bristen på ett oljefilter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Catch bassängen
Insexnyckelsats
Funnel
Oil
Shop handduk
Visa fler instruktioner

1

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står, placera den i friläge och starta motorn. Låt motorn köra i fem minuter för att värma oljan, vilket kommer att hjälpa det flöda lättare och påskynda tömning processen. Stanna motorn och slå av tändningen.
2

Unbolt vänstra främre fotpinnen med en hylsnyckel och dra hela peg montering av ramen. Detta kommer att ge bättre avslut till oljefiltret.
3

Leta oljeavtappningspluggen på botten av motorcykeln och placera en fångst bassäng direkt under den. Avlägsna bulten avtappningspluggen med en hylsnyckel och låt oljan rinna av helt. Byt bulten avtappningspluggen när oljeflödet saktar till en rännil.
4

Ta bort de tre Allen-bultarna som håller fast skyddet oljefiltret till vänster sida av motorn med en insexnyckel. Dra klämman och filter täcka bort från motorn.
5

bort och inspektera oljefilterlocket O-ringar. Byt ut dem om de är skadade på något sätt. Dra oljefiltret ur motorn och lägg den i din olja uppfångningsbassäng.
6

Montera ett nytt oljefilter i motorn och placera O-ringar och filter lock över det. Fäst filtret locket genom att dra åt de tre insexskruvar på plats med en insexnyckel.
7

Avlägsna tanklocket på vänster sida av motorn och placera en tratt i påfyllningsröret. Häll långsamt olja i motorn, lägger inte mer än 3,3 liter för att förhindra överfyllning av motorn. Ta bort tratten och sätt tillbaka tanklocket.
8

Torka bort all olja som läckt ut i motor eller ram med en handduk, och sätt tillbaka vänster peg främre foten.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106781.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.