Motorcykel Ramformatmallar

Motorcyklar tilltala en stor mångfald av olika typer av människor. Därför moderna motorcyklar finns i en mängd olika typer. En av en motorcykel mest ingående komponenter är dess ram --- princip skelettet på vilken alla andra delar av cykeln vila. Flera olika typer av ramar är tillgängliga, differentieras både genom sin design och material. Stålrör Motorcykel Ramar

stålrör motorcykel ramar är extremt stark och dessutom billig att tillverka. Problem med stålrör inkludera deras tunga vikt och tendens att korrodera. Dessa typer av ramar var överlägset vanligaste fram till 1980-talet.
Pressed Steel Motorcykel Ramar

Plåtpressade ramar kräver användning av formsprutor. Tillverkaren börjar med plåt, pressar metallen i två halvor och sedan svetsar halvorna tillsammans för att komma fram till den färdiga ramen.
Aluminiumbalk Motorcykel Ramar

aluminiumbalk cykelramar är den vanligaste typen av ramar för moderna motorcyklar. Aluminium väger bara en tredjedel så mycket som stål, som gör det möjligt för byggande av tjockare, tätare komponenter. En annan form av ramar aluminium motorcykel, gjuten aluminium ramar, skapas med hjälp av trycksatta formar. Den mest grundläggande stil av motorcykel ram, den enda vaggan
Single Cradle Motorcykel Ramar

ram, har fått sitt namn från det utrymme där motorcykeln motor vilar. Denna ram, som liknar utformningen av de allra första motorcyklar, är oftast tillverkad av stålrör. Vaggan kring motorn består av ett stort rör körs ovanpå motorn och flera mindre rör understöder motorn underifrån.
Split Single Cradle Motorcykel Ramar

Split enda vagga ramar är en hybrid av enkla och dubbla vagga ramar. De ser ut precis som enstaka vagga ramar, med en, större övre röret och flera mindre tuber nedanför tills de når avgaserna, vid vilken tidpunkt de blir dubbel vagga ramar.
Dubbel Cradle Motorcykel Ramar

Dubbla vagga ramar har två separata vaggor som stöder motorn --- en på vardera av sina sidor. Den vanligaste användningen av dubbla vagga ramar är skräddarsydda motorcyklar, men de ibland spela en roll i väg cyklar också. Dubbla vagga ramar är inte så vanligt med 2010. Finns ett helt annat sätt att visualisera hur en motorcykel ramar stöd är cykelns motor
Perimeter Motorcykel Ramar

Perimeter ramar. Perimeter ramar består av två stora, skrymmande armar som går från motorcykelns styrhuvudets sin swing arm runt sidorna, eller omkrets, av motorn. Denna typ av ram, mindre benägna att flytta ramen vridande tryck, oftast innehåller aluminium.
Backbone Motorcykel Ramar

Backbone ramar är en annan mer modern stil av motorcykel ram. De stöder motorn med en bred, tjock stråle. Motorn hänger utanför denna balk, och den färdiga cykeln ser ut som om motorn bara hänger i luften från motorcykeln, eftersom inga stålrör köra under motor som i Cradle frame design.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109593.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.