Hur man tar bort en bakbroms på en 2003 Yamaha R6

Även en 2003 Yamaha R6 bakre bromsen används sällan i aggressiva körsituationer, är det nödvändigt att på ett säkert sätt stoppa under normal gata ridning. En läckande bromsok eller huvudcylinder kan vara farlig om bromsvätskebehållare kontakt bakhjulet, oftast leder till en förlust av dragkraft. På samma sätt kan en skev bakbroms rotor skapar kraftiga vibrationer och vinglar. För det mesta, kan ta bort hela systemet bakbroms som helhet göra det lättare att byta ut enskilda komponenter. Arbete tider kan variera, men räkna med att spendera minst en timme på jobbet. Saker du behöver
12mm ratcheting ringnyckel
5 mm, 6 mm och 8 mm insexnyckel
8 mm och 32 mm uttag
Tänger
bungee rep
Swingarm stand
Hylsnyckel
10-mm kombination skiftnyckel
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
bromsok, bromsbelägg och Master Cylinder borttagning
1

Skruva den bakre bromsok s bultar, med en 12 mm skiftnyckel ratcheting box. Lyft tjocklek av av att bak-hjulet bromsrotor. Dra den bakre bromsok bromsledningen ur plasten stöd på den bakre svingarmen.
2

Dra gummiproppen ur sidan av bromsoket för att komma åt stiftet bromsbelägg. Skruva av bromsbelägg stift, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra bromsbelägg och deras stoppbygel ur bromsoket.
3

Dra sprinten ut svängbult på kopplingen förbinder den bakre bromspedalen till bakbromsen huvudcylindern, med hjälp av en tång. Skjut svängbulten ur kopplingen.
4

Skruva den bakre bromshuvudcylindern s bultar, med en 5 mm insexnyckel. Följ slangen på toppen av den bakre bromsen huvudcylindern till behållaren monterad på ramen. Skruva av vätskebehållare s bult, med en 8 mm hylsa.
5

Dra hela bakbroms församling åtskild från motorcykeln.
Bakbroms Rotor Borttagning

6

Lossa bakbromsen rotorns bultar, med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Rulla motorcykeln framåt något för att komma åt de återstående skruvarna.
7

Ta bort den bakre bromsok, vilket visas i avsnitt 1, och skjuta den från passagerar fotpinnen, med ett bungee rep. Lossa bakaxeln muttern, med hjälp av en 32 mm hylsa. Lossa kedjespännarna på båda ändarna av bakaxeln, med en 10 mm nyckel.
8

Lyft bakhjulet från marken, med hjälp av en swingarm monter. Skjut bakhjulet framåt och dra kedjan bort av bakdrev.
9

Skruva bakaxeln muttern helt och knacka ut axeln i bakhjulet och svingarmen, med en gummihammare. Sänk hjulet till marken.
10

Ställ bakhjulet på ett par träblock för stöd inför bromsrotorn uppåt. Skruva bromsrotorn bultarna helt, med hjälp av en 6 mm insexnyckel och dra rotorn bort av hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109346.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.