Hur man tar bort den bakdäck på en 2001 Yamaha Riva 125

Yamahas Riva 125 scooter har haft en lyckad körning sedan den infördes 1985, får endast ett fåtal ändringar fram till 2001, det sista året i produktionen. Hyllas som en praktisk, men roligt sätt att komma runt, kräver Riva 125 ett försåtligt komplicerad procedur för att ta bort bakhjulet för en grundläggande däckbyte. Även om det inte är utom räckhåll för de flesta Riva ägare, är en rimlig grad av mekanisk fallenhet krävs. Det här jobbet kommer att kräva minst en timme att slutföra. Saker du behöver
Startnyckel
stjärnskruvmejsel
12 - och 22-mm hylsor
Hylsnyckel
ventilkärnan skiftnyckel
Däck strykjärn
Visa mer instruktioner
1

Höj skotern på dess centrala ställning och låsa stolen, med tändningsnyckeln. Lyft sitsen till ett helt öppet läge.
2

Dra sprinten ut från slutet av bakaxeln, med en tång. Dra i den bakre bromshandtaget, och hålla den på plats. Skruva loss bakaxeln låsmutter, med hjälp av en 22-mm hylsa. Släpp bakre bromshandtaget.
3

Ta bort skruvarna från botten av den högra motorkåpan, med en stjärnskruvmejsel. Dra kåpan bort något från skoter, och lyft uppåt för att frigöra locket från hakarna längs sidan av sätet. Ställ rätt motorhuv undan.
4

Skruva ur skruvarna från botten av den högra bakre stötdämpare och främre hörnet av svingarmen, placerad under ljuddämparen, med en 12-mm-uttaget. Flytta den högra bakre stötdämparen från bakhjulet, och dra baksvingen bort från skotern.
5

Dra det bakre hjulet på bakaxeln, och ställ den på en ren arbetsmiljö utrymme. Skruva ventilskaftet från hjulets fälg, med hjälp av en skiftnyckel ventil kärna. Låt däcket att tömma helt.
6

Skjut den övre kanten av däcket från hjulets överläpp. Sätt ett par däck strykjärn i springan mellan däcket och hjulet läpp. Tryck båda däck strykjärn mot mitten av hjulet att sträcka däcket över hjulet.
7

Håll ett däck järn på plats, och flytta den andra däck järn några inches bort. Tryck däcket järnet ner för att sträcka mer av däcket över hjulet. Upprepa tills hela övre halvan av däcket har befriats från hjulet.
8

Infoga ett däck järn under däcket, och häng den över hjulets överläpp. Tryck ner på hjulet och dra däck järn mot dig tills den nedre halvan av däcket dyker upp i hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109182.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.