Specifikationerna för en 1982 Yamaha YZ 250 Plug Gap

Yamahas 1982 YZ250 var motorcykeln (och musikinstrument) tillverkarens midsize inträde i Grand Prix klasser av motocross cyklar - de som består av 125cc, 250cc och 500cc maskiner. En encylindrig tvåtakts, den YZ250 var en snabb, lätt och kraftfullt cykel. Liksom de flesta trimmad tvåtaktare, var YZ250 s ett petiga motor, känd för att vara hård mot tändstiften och känslig för Tändstiftsgap. Tändstift noggrant tid elbågen i förbränningskammaren. Varför gapet måste vara ett visst avstånd är ett mindre känt faktum. Betydelsen av Gap Avstånd

ett tändstift bränder på kompressionstakten. Den komprimerade bensin och luft i kammaren efter kompression är tätare än okomprimerade gas och luft, och denna densitet kräver mer energi för att driva en båge igenom. I den komprimerade blandningen, därför, gapet desto smalare är, desto mindre energi krävs för att skjuta en båge från tråd till pluggen. Likaledes i kallt väder, molekylerna är hårdare. Så, den kallare temperaturen och högre kompression, desto mindre gapet. Ju varmare temperatur och lägre kompression, det ytterligare gapet.
Tändstift Specifikationer och Gap

För '82 YZ250, kallas Yamaha för Champion N86 gapped till .050 inches. Jämförbara pluggar gjordes av Autolite och NGK. De kommer alla nya set till fabrikens gap. Sedan kan du öppna luckorna med hjälp av ett bladmått för torra, varma förhållanden och dra åt dem för kalla, våta förhållanden.
Justera Tändstift Gaps
< p> När du vet exakt vad tändstiftet gapet borde vara, behöver du ett exakt sätt att justera avståndet. Det finns flera typer av mätare tändstift. Mätarna inkluderar varje tjocklek kan du behöva ställa in din spalt. Till skillnad bladmått de är inte bara för att mäta klyftan, de är ett verktyg för att ställa in mellanrummet. Välj rätt tjocklek. Försiktigt bända upp tändkabeln, bredare än det borde vara. Sätt mätaren tändstiftet eller "gapping verktyg" och tryck åt kabeln mot mätaren. Det kommer att böja tråden, dra den till den exakta tjockleken på mätaren, varigenom gapet mycket noggrant.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108835.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.