Hur man lägger bromsbackar på en 2006 Honda CRF230F

Honda CRF230F motorcykeln har en sexväxlad växellåda och en trumma stil bromssystem i baksätet. Även om denna typ av bromssystemet är äldre, som ersätter de bakre bromsarna är faktiskt lättare än att byta skivbromsarna används i fronten. Ägare av denna cykel kan ändra bromsbackarna på sina turer själva. Saker du behöver
10 mm nyckel
16 mm socket
Hylsnyckel
Hylsnyckel Motorcykel extender
stå eller lyfta
skor Ersättningsbromsbelägg
Medium-slippapper
Brake Parts Cleaner Review Rag sälja Grease
skyddsglasögon
Handskar
Mask
Visa fler instruktioner
1

Använd en 16 mm hylsa , lossa låsmuttern sitter på bakaxeln av motorcykeln. Inte helt ta bort låsmuttern. Lyft bakhjulet på motorcykeln från marken genom att placera den på ett stativ.
2

Använd en 10 mm skiftnyckel, skruva isär justermuttern från bromsstången. Frigör bromsstången från bromsarmen genom att trycka den bakre bromspedalen. Rotera kedjespännarna, finns på varje sida av bakhjulet, framåt för att lossa kedjan. Dra kedjan från bakdrevet.
3

bort bakaxelns låsmutter. Dra kedjan justeraren bort från den högra sidan av den bakre svängarmen. Ta vänster kedjespännaren genom att dra bakaxeln ut från den vänstra sidan av bakhjulet.
4

sänk bakhjulet på motorcykeln till marken. Ta bort distanserna från hjulet.
5

Lägg hjulet på sin sida. Kontrollera att bromstrumman är vänd uppåt. Ta bromstrumman från hjulet och lägg den nedåt. Ta bort bromsbackarna. Ta ut bromsskosatserna fjädrar från de gamla bromsbackarna. Installera bromsskosatserna fjädrar på den nya bromsbackar.
6

Använd ett medium-grit sandpapper att slipa den inre delen av bromstrumman. Slipning trumman kommer att ta bort eventuella grader som kan ha bildats på trumman.
7

Rengör den inre ytan av bromstrumman använder broms delar renare och en trasa. Var noga med att ta bort allt damm och smuts som har samlats på trumman. Applicera fett på bromstrumman: s kam-och broms-armen svänger.
8

Sätt i de nya bromsbackarna i trumman. Montera broms trumman på bakhjulet på motorcykeln. Sätt tillbaka bakhjulet distanserna och byt hjulet i den bakre svingarmen.
9

Placera vänster kedjespännaren mot den bakre svingarm, sedan in bakaxeln. Placera den högra kedjespännaren på den bakre svingarmen. Skruva löst den bakre muttern axeln låses. Inte helt åt muttern vid denna tidpunkt.
10

in bromsstången i trummans bromsarmen. Dra åt bromsen-justermuttern. Slip kedjan över bakdrev, vrid sedan kedjespännarna. Rotera kedjespännarna tillbaka kommer åt kedjan.
11

Engagera de bakre bromsarna genom att trycka den bakre bromspedalen. Passa bromsbackarna med bakhjulet. Håll den bakre bromspedalen på plats, helt åt bakaxeln mutter. Släpp bromspedalen och justera bromsen vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109360.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.