Hur man installerar en koppling på en Kawasaki Ninja 750L

The ZX750L, bättre känd som Ninja 750 eller ZX-7, var Kawasakis premiär sport motorcykel 1993. ZX-7: s generösa effekt och manövrerbarhet gjorde cykeln populär bland förare och prestanda sinnade street ryttare. Men ridning ZX-7 till sin fulla potential placerar en extrem mängd tryck på motorcykelns kopplingen, som överför energi från motorn till sex-växlad växellåda. Aggressiv växlingar och hård acceleration från stillastående kan snabbt slita bort friktion-genererande plattor inom kopplingen och få kopplingen att slira. Extrema omständigheter kan ytterligare skada korgen metall koppling eller hubb samt. Saker du behöver
Swingarm stativ
4 mm insexnyckel
Oil fånga pan
Hylsnyckelsats
10, 17 och 22 uttag mm
Momentnyckel
Clutch hållare verktyg
4 liter 20W-50 motorolja
Spacer
Collar
Nållager
Clutch korg
Planbricka
innerkopplingen nav
Tryckbricka
Clutch navmuttern
7 fiber friktionsplattor
6 stål kopplingsplattorna
5 kopplingsfjädrar
Clutch cover gasket
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Park motorcykeln på cykelställ och starta sin motor. Låt motorn gå på tomgång under tre minuter att värma motoroljan, sedan stanna motorn och låt den svalna något i ytterligare 10 minuter.
2

Stöd motorcykeln i upprätt läge, med hjälp av en swingarm monter. Ta bort de nedre spackling paneler, med hjälp av en 4 mm insexnyckel.
3

Lägg ut en olja fånga pan under motorn. Skruva bort oljeavtappningspluggen från botten av vevhuset, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Låt avloppet motorolja i minst 10 minuter, eller tills oljeflödet minskar till en ljus trickle.
4

Rengör oljeavtappningspluggen med en handduk, och skruva sedan oljeavtappningspluggen in motorns vevhus för hand. Dra åt avtappningspluggen till 14,5 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel utrustad med en 17 mm hylsa.
5

Skruva ur skruvarna från omkretsen av kopplingskåpan, som ligger på höger sida av motor, med en 4 mm insexnyckel. Dra kopplingskåpan och packningen från motorns vevhus för hand.
6

Lossa alla fem kopplingsfjädrar från ansiktet av tryckplattan, som ligger i centrum av kopplingen korgen på höger sida av motorns vevhus, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Mät längden av kopplingselementen fjädrar, med användning av skjutmått. Släng kopplingsfjädrar som en uppsättning om någon fjädrarna åtgärd mindre än eller större än 1 1/4 tum i längd.
7

Fatta tryckstången i mitten av kopplingstryckplattan, dra sedan tryckplattan bort från kopplingen korgen. Dra alla 13 stål och fiber kopplingsplattorna ut från kopplingen korgen för hand. Tryck tryckstången och tryckstången bär ut från botten av kopplingens tryckplatta för hand.
8

Håll kopplingspedalen korgen inre navet stadig, med hjälp av ett verktyg koppling hållaren. Skruva den stora muttern från centrum av kopplingsnavet, med hjälp av en hylsnyckel och en 22 mm hylsa. Dra tryckbrickan, kopplingsnavet, tvättmaskin, kopplingskorg, nållagret, krage och spacer bort av motorns vevaxel för hand.
9

Blötlägg nya nållagret, kopplingsskivorna, koppling tryckstången och pushrod bäring i 20W-50 motorolja.
10

Skjut den nya spacer, krage och nållager på motorns vevaxel. Placera en ny koppling korgen mot nållagret, följt av en plan bricka, det inre navet och en tryckbricka. Skruva fast den inre navet muttern på vevaxeln för hand. Håll det inre navet stadigt med en koppling hållare verktyg, dra sedan åt muttern kopplingsnavet till 100 foot-pounds, med en momentnyckel och en 22 mm hylsa.
11

Installera kopplingsskivorna, börjar med en fiber friktionsplatta följt av en stål kopplingslamellen. Växla mellan fiber och stålskivor tills alla 13 kopplingsplattorna har monterats i kopplingen korgen.
12

Skjut tryckstången lagret in i centrum av kopplingens tryckplatta från den inre ytan av plattan. Slip tryckstången i lagret. Montera den nya plåten kopplingstrycket på kopplingen korgen. Passa brunnarna tryckplatta med monteringshålen på innerkopplingen navet ansikte. Placera alla fem av de nya kopplingsfjädrar i brunnarna tryckplatta, följt av en fjäder bult och bricka. Dra åt bultarna kopplingsfjäder till 100 tum-pounds, med en momentnyckel och en 10 mm hylsa.
13

tillbaka kopplingskåpan på höger sida av motorblocket, med en ny packning. Dra åt bultarna kopplingskåpa till 78 tum-pounds, med en momentnyckel och en 4 mm insexnyckel uttag.
14

Avlägsna oljepåfyllningslocket från kopplingskåpan för hand. Fyll motorn med 3,2 liter 20W-50 motorolja, med hjälp av en tratt. Skruva på oljepåfyllningslocket på plats för hand.
15

tillbaka de lägre spackling panelerna på motorcykeln, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Avlägsna svingarmen stativet och sänka motorcykeln på sin kick stand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111408.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.