1967 Honda S90 Specifikationer

1967 års Honda S90 (Super 90) är en låg-powered motorcykel som tillverkades 1964-1969. Termen Honda 90 hänvisar till motortyp installerad på denna cykel. Honda 90 är en överliggande kamaxel (OHC) motor som såg lik sin föregångare, Honda 70, men är ett större block. Motorspecifikationer

1967 Honda S90 motorn är en luftkyld, fyrtakts, OHC, encylindrig design. Fyra-stroke hänvisar till de fyra cykler som sker i motorn: intag, kompression, förbränning och avgaser. Den OHC driver insugs-och avgasventilerna, öppning och stängning i cykeln. Den encylindriga designen av S90 är den mest grundläggande motor i en förbränningsmotor, och används ofta på motorcyklar. Fördelen är att encylindriga motorer är enkla och små, men också ge fart.
Design, Transmission och hastighet

1967 Honda S90 är utrustad med en fyra- växlad växellåda med manuell koppling, är och byggd på en T-bone pressad stålram. Stämplad ståltillverkning är en billig produktionsmetod som använder lägre draghållfasthet stål och stämplar den ut i masstillverkning. Cykeln vilar på 18-tumshjul och är kapabel av 8 hästkrafter, vilket motsvarar en toppfart på cirka 65 till 70 miles per timme.
Broms Specs

De främre och bakre bromsarna är utrustade med interna expanderande skor. Bromsbackarna och broms-manöverdon är uppburna på en stödplatta, som är fäst vid fordonets axel. Den bromstrumman, fäst till hjulet, omfattar skon och är friktionsytan för bromsbackarna. När föraren trycker ned handbromsen, expanderar skon i trumman, och orsakar cykeln för att bromsa.
Fjädring Specs

Den främre hjulupphängningen är hydraulisk teleskopisk typ . Dessa är stora hydrauliska stötdämpare med interna fjädrar, som tillåter framhjulet att reagera på väglaget utan att störa resten av cykeln. Den bakre fjädring är den hydrauliska swing-arm typ, och håller bakaxeln ordentligt medan svängning vertikalt så att suspensionen kan absorbera väg missbildningar.
Övrig information

Honda S90 är känd som den Benly 90 i europeiska länder. Det finns ingen signifikant skillnad i design eller prestanda. Amerikanska modeller levereras med ett sidostöd medan den europeiska versionen är utrustad med en centralstödet. Den 1967 Honda S90 är också utrustad med icke-fällbara kompis pinnar, vilket ger utrymme för en extra ryttare, och slutna kedjeskydd att hålla ben och kläder från fastnat bli.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108146.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.