Hur man testar en 12V 7AH Battery

En motorcykel batteri amp-timmars rating (AH) mäts genom dess förmåga att upprätthålla en en-amp elektrisk ström i en timme. Om underhålls på rätt sätt, kommer ett 12-volts batteri med en 7AH ge tillräckligt med ström för att starta din motorcykel motor och makt sitt belysningssystem för tre till fem år. En brist batteri, men ofta upptäcks av en oförmåga att starta motorn, tillsammans med en distinkt klickljud. Testa batteriets spänning, sedan sätta en elektrisk belastning på den, kan hjälpa till att avgöra batteriets kondition, ofta utan att behöva ta bort den från motorcykeln. Saker du behöver
Tändningslns
Multimeter
Automatisk batteriladdare
Visa fler instruktioner
statiska spänningen Testa
1

Ta motorcykelns sits eller batteriluckan, med tändningsnyckeln eller en hylsnyckel.
2

Ställ din multimeter till en likström (DC) skala, via inställningsratten på multimetern ansikte.

3

Touch multimetern röda sond till batteriets pluspol, anges med ett plustecken. Tryck den svarta proben till batteriets negativa pol, anges med ett minustecken.
4

Ta del av batteriets spänning visas på multimeter skärm eller mätare. Batteriet ska ha en spänning på 12,1 till 13,4 volt DC. Ta proberna från batteriet, följt svarta proben först genom den röda proben.
5

Anslut batteriet till en automatisk batteriladdare om multimetern visar en driftspänning av mindre än 12,0 volt DC.

6

Retest batteriets spänning, med användning av metoden som visas ovan. Byt ut batteriet om dess spänning är under 12,0 volt DC.
Lasttest
7

Ställ din multimeter till en DC-skala, via inställningsratten på multimetern ansikte.
8

Touch multimetern röda sond till batteriets pluspol, anges med ett plustecken. Tryck den svarta proben till batteriets negativa pol, anges med ett minustecken. Multimetern bör ange en högre spänning än 12,1 volt DC.
9

Vrid motorcykelns tändningsnyckeln till "ON" för att placera en elektrisk belastning på batteriet. Starta inte motorn.
10

Ta del av batteriets spänning visas på multimeter skärm eller mätare. Batteriet bör ha minst 11,1 volt likström medan laddad. Ta proberna från batteriet, följt svarta proben först genom den röda proben.
11

Byt ut batteriet om dess spänningen är under 11.1 volt likström medan laddad.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108695.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.