Hur till Ändra Yamaha Blaster Bromsar

Byta slitna bromsbackar och bromsbelägg på en Yamaha Blaster är en ganska enkel uppgift som är väl inom räckhåll för de flesta Blaster ägare. I de flesta fall kan en enkel broms förändring genomföras på mindre än en timme med endast ett litet urval av grundläggande handverktyg och en robust domkraft. Var noga med att bära skyddsglasögon och andningsskydd, som bromsdamm som bildas efter lång användning kan vara farligt om det inandas eller kommer i kontakt med känsliga områden. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
nåltång
Jack
Bromsrengöringsmedel
sandpapper Medium grit
Shop handdukar
Bromsbackar och bromsbelägg

Visa fler instruktioner
frambroms Sko ersätter
1

Lossa främre hjulets muttrarna med en hylsnyckel. Använd en tång nål näsa för att dra saxsprinten ut från kronmuttern i mitten av hjulets nav. Lossa kronmuttern med en hylsnyckel. Upprepa på motsatt sida.
2

Lyft framhjulen från marken med en domkraft. Med hjälp av en hylsnyckel, helt ta bort muttrarna och dra av hjulet från navet. Ta navets kronmutter med en hylsnyckel och dra navet av axelns.
3

Dra plattan bromsen skon av trumman. Dra bromsbackarna ur trumman. Rengör den inre ytan av trumman med broms renare och medelstora sandpapper. Spraya trumman igen med broms renare och torka torrt med en ren handduk,. Sätt i en uppsättning nya bromsbackar i trumman.
4

tillbaka bromsbackarna plattan, nav och framhjulet efter omvänd ordningsföljd. Upprepa på motsatt hjulet.
Bakre bromsbelägg ersätter
5

Lossa höger bakhjul s muttrarna med en hylsnyckel. Använd en tång nål näsa för att dra saxsprinten ut från kronmuttern i mitten av hjulets nav. Lossa kronmuttern med en hylsnyckel.
6

Lyft bakhjulen från marken med hjälp av en domkraft. Med hjälp av en hylsnyckel, helt ta bort muttrarna och dra av hjulet från navet. Ta navets kronmutter med en hylsnyckel och dra navet av axelns.
7

Leta bakre bromsok på bakaxeln. Med hjälp av en hylsnyckel, avlägsna par bultar som håller fast bromsok till dess fäste. Skjut bromsok bort av bakbromsen rotor. Dra bromsbeläggen ut från bromsoket mun. Rengör bromsok mun med broms renare och torka torrt med en ren handduk,. Sätt i en ny uppsättning av bromsbelägg i bromsoket.
8

tillbaka den bakre bromsok, nav och bakhjul efter omvänd ordningsföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107344.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.