Hur byta olja på en Suzuki Boulevard M50

Även en Suzuki Boulevard M50 kräver endast en oljebyte var 6000 miles för att ge en hel del ridning tid mellan förändringar, saknas även en enda oljebyte kan minska din motorcykel livslängd. Om de lämnas därhän för länge, kommer motorn att misslyckas så småningom som sin oljeförsörjning förlorar sina smörjande egenskaper. Byte av olja och filter regelbundet ser till att din Boulevard M50 motor går bra för en lång tid. Saker du behöver
träkloss
17 millimeter (mm) socket
Hylsnyckel
dräneringskärlet
Momentnyckel
Cap skiftnyckel
Oljefilter (Suzuki artikelnummer 16510 - 03G00-X07) från 4 liter 10W40 API SF /SG motorolja
Visa fler instruktioner
1

värma upp motorn i upp till fem minuter. Låt motorcykeln tomgång på plats, slå av tändningen.
2

Lyft motorcykeln utanför sitt cykelställ. Placera en träkloss under cykelställ och vila motorcykeln mot det att hålla motorcykeln i ett vågrätt läge. Addera 3

Skruva av oljelocket från höger vevhuslock.

4

Skruva oljan rinna bult från botten av motorn, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Tappa av motorolja i ett avlopp pan.
5

Skruva skruven oljan rinna in i motorn för hand. Dra avloppet bulten till 15 foot-pounds av trycket med hjälp av en momentnyckel.
6

Skruva av oljefiltret från främre högra sidan av motorn med hjälp av en mössa skiftnyckel. Tappa eventuell kvarvarande olja i ett uppsamlingskärl.
7

Coat det nya oljefiltret s tätande O-ring med 10W40 API SF /SG motorolja. Skruva på oljefiltret på motorn för hand tills den sitter ordentligt mot vevhuset. Dra åt oljefiltret till 14 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Häll upp till 3,5 liter 10W40 API SF /SG motorolja i vevhuset via oljepåfyllningen på höger sida av motorn. Skruva oljan locket på vevhuset.
9

Lyft upp motorcykelns cykelställ och ta bort träbiten.
10

Starta motorn och kontrollera oljeläckage från oljefilter och avlopp bult. Dra åt filtret eller avlopp bultar som behövs om oljeläckage uppstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108066.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.