Hur man tar bort framaxeln på en Ninja 500R

Flera uppgifter hänga på din förmåga att ta bort framaxeln från din Kawasaki Ninja 500R: s framgaffeln. Du kan inte utföra arbeten från enkla däckbyten till utbyte av motorcykelns kullager styrhuvud tills du har tagit bort den främre axeln och hjulet helt. Uppgiften är enkel nog för de flesta Ninja 500R ägare att åstadkomma med hjälp av enkla verktyg och en domkraft. Om du gör det på rätt sätt, kan du ta bort den främre axeln inom 30 minuter. Saker du behöver
12 och 14 uttag mm
Hylsnyckel
8 mm insexnyckel
Jack
bungee rep
Gummiklubba
Visa fler instruktioner

1

Park ditt Ninja 500R på cykelställ. Lossa den främre bromsok s bultar på höger gaffelben med en 14 mm hylsa. Lossa axeln nypa bulten på undersidan av vänster gaffelben med en 12 mm hylsa. Lossa framaxeln kragen, fäst i vänster gaffelben, med en 8 mm insexnyckel.
2

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står, och placera en domkraft under motorn för att höja framhjulet från marken.
3

Lossa den främre bromsok s bultar helt med en 14 mm hylsa. Skjut bromsoket bort frambromsen rotorn, och skjuta den från styret med ett bungee rep.
4

Skruva framaxeln kragen helt från vänster gaffelben med en 8 mm insexnyckel. Knacka slutet av framaxeln ur vänstra gaffelben med en gummiklubba.
5

Håll framhjulet på plats med ena handen, och dra framaxeln ut från höger gaffelben. Sänk framhjulet till marken, och ta bort hastighetsmätarskruven, distanser och brickor från hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110064.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.