Hur man kontrollera oljenivån på en 1996 Suzuki 750 Katana

Olja är en motorcykel livsnerv, smörja hela samlingen av rörliga delar i motorn för att minska skadliga friktion. För att säkerställa att det minsta olja krav på din 1996 Suzuki GSX750 Katana s motor är uppfyllt, har Suzuki införlivat en oljenivåmätare på motorns högra vevhuslock. Detta gör att du kan kontrollera oljenivån med en enda blick, vilket gör det ett viktigt steg i din dagliga pre-ride checklista för att förhindra att olja svält från att bli ett problem på vägen. Saker du behöver
Funnel
1 liter 10W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Starta motorcykeln och låta motorn värmas upp, tomgång den för tre till fem minuter. Kontrollera skicket på dina däck, kedja, ljus och bromsar under denna tid. Stoppa motorn efter att den har värmts upp.
2

Knäböja till höger om din motorcykel och lokalisera runda oljenivåmätare på högra vevhuslock. Ta tag i motorcykelns högra styret och ramen. Lyft motorcykeln i upprätt läge för att fylla oljenivåmätare med olja. Addera 3

Observera oljenivån som mätaren fylls. Efter en stund, ska oljenivån ut mellan den övre och undre markeringarna på mätaren. För optimala resultat, ska oljenivån vara vid eller strax ovanför halvvägs mellan dessa märken. Ta del av oljenivån i förhållande till varumärkena och sakta sänka motorcykeln tillbaka på sin cykelställ.
4

Avlägsna olja tanklocket på toppen av den högra vevhuslock. Sätt i en tratt i påfyllningshalsen och långsamt tillsätta färsk olja in i motorn som behövs för att höja oljenivån. Häll små mängder olja i motorn och kontrollera oljenivån igen för att förhindra överfyllning. Ta bort tratten och byt olja-påfyllningslocket när oljenivån är korrekt inställd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107115.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.