Hur Skrapa fotpinnar

En av de största fröjder köra motorcykel finns i lutar maskinen över i en sväng. För de flesta ryttare, kan den "cool" faktor av en djup lutningsvinkel ökas med känslan av sina fotpinnar skrapning på asfalten. Visst, kan detta göras genom att helt enkelt kasta motorcykeln på sin sida med ett aggressivt tryck på styret, men det kan ge en dramatisk gnistregn och en resulterande krasch. Behärska konsten att kurvtagning - navigera en sväng effektivt - kan hjälpa dig hörn tryggt även när du gör det så hårt att till motorcykelns fotpinnar lätt skrapa asfalten. Saker du behöver
Practice Kottar area Addera Visa fler instruktioner
1

Välj ett stort övningsområde som är fritt från hinder och trafik. Inrätta en rad koner för att skapa en praxis "U-formad sväng" i mitten av din praktik område, bestående av två raka sektioner förenade av en krökt sektion. Helst ska de raka delarna av sin tur vara ungefär 50 meter lång, med den krökta sektionen ungefär 30 meter bred. Placera par koner vid ändarna och på 3/4 poäng av de raka delarna att fungera som markörer.
2

Accelerera till en behaglig fart mot slutet av den raka delen. Placera motorcykeln på utsidan av svängen, den sida av vägen längst bort i riktning från sekelskiftet. 3

Sänk huvudet, överkroppen och höften
och flytta bort från centrum av motorcykeln, i riktning mot den turordning som ni nära 3/4 för den raka sektionens längd. Vrid huvudet och titta på insidan av svängen, den sida av vägen närmast riktning svängen. Håll ögonen fokuserade på denna punkt.
4

Stäng gas och broms när du passerar den 3/4 för den raka delen. Håll ögonen fokuserade på insidan av svängen. Släpp bromsen när du närmar dig slutet av den raka delen.
5

påbörja vändningen när du närmar dig slutet av den raka delen. Tryck framåt en aning på styret som är närmast det tur att countersteer i svängen. (Detta trycker den avrundade framdäcket på sin sida, vilket gör fjädringsväg en något längre sträcka för att göra ett varv och orsakar cykeln för att luta.) Flytta motorcykel så nära insidan av svängen som möjligt. Behåll trycket på styret eller skjut styret vidare som behövs för att slutföra tur. Vrid huvudet och ögonen i slutet av svängen. Den fotpinnen kontaktar vägen vid denna punkt, förutsatt att din magra vinkel och hastighet är stor nog.
6

Skjut utanför styret lyfta motorcykeln upprätt när du passerar toppen, eller centrum, för turn. Titta igenom sväng till slutet av den andra raka sektionen. Öppna gasreglaget med en mjuk rörelse som motorcykeln börjar räta upp.
7

Accelerera till en bekväm fart ner den andra raka sekund när motorcykeln är helt upprätt.
8 < p> Upprepa vid behov. Öka din hastighet och lutningsvinkel som ditt självförtroende bygger tills fotpinnen skrapar vid årsskiftet apex. Öva sväng i motsatt riktning också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107541.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.