Min 50cc Scooter startar inte

När du vill åka någonstans nu, och din scooter inte startar, kan det verka som en svår gåta varför. Uppgiften att felsökningen kan förenklas avsevärt genom att förstå att din scooter motor har endast tre krav, spärra motorskador, i syfte att starta och köra. Dessa tre är bränsle, tändning och luft. Anledningen till dess oförmåga att starta ligger i avsaknad av ett av dessa element. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att skotern transmission är inte i växeln. De flesta skotrar startar inte om deras överföring inte är i neutralläge.
2

Öppna tanklocket och göra vissa att det finns bränsle i bensintanken. Om det finns tillräckligt med bränsle, kontrollera att petcock, belägen vid botten av tanken, vrids till läge "på".
3

Kontrollera att bränslet når förgasaren. För att göra detta, placera en trasa under förgasaren och med petcock off, dra linjen gummi bränsle från montering till förgasaren. Placera änden av slangen i ett kärl och slå petcock på. Bränsle ska utgjuta av slangen. Om inget bränsle är synlig, rensa ut bränsleslangen och petcock. Sätt tillbaka bränsleledningen, och städa upp utspillt bränsle.
4

Kontrollera att batteriet är tillräckligt laddat. Några skotrar kommer inte köras om batterispänningen sjunker för lågt. Ladda batteriet vid behov.
5

Kontrollera att det inte finns någon spillt bränsle runt motorn. Ta bort tändstiftet, genom att vrida det moturs med tändstiftsnyckel. Anslut den till kontakten stöveln och lägg den på övre delen av motorn. Vrid nyckeln på och, med hjälp av startmotorn eller kick-start spaken, vrider motorn över tre till fem sekunder och leta efter en gnista i gapet på tändstiftet. Om ingen gnista är uppenbar, misstänker en dålig kontakt, dålig tändspole eller en trasig tändningslåset.
6

Ta bort locket luft rutan och inspektera luftrenaren. Rengör filtret, om det behövs. Titta efter eventuella hinder i luftvägarna till förgasaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107540.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.