Fördelar och nackdelar med Chain Drive & Shaft Motorcyklar Drive

Kedjedrift och kardandrift är båda metoderna för att överföra kraft från en motorcykel motor till den verkliga hjulet. Ofta kallas den sista enheten i motorcykel specs, har varje teknik varit i bruk under en lång tid, och alla har olika fördelar och nackdelar. Kedja Drive Pros
En kedjedrift är den mest effektiva metoden för att överföra kraften från motorn.

En kedja är lätt och ekonomiskt. En kedja slutväxeln är också det mest effektiva sättet att överföra kraften från motorn till bakhjulet, förlorar mindre än 5 procent av makten.
Kedjedrift Nackdelar

Kedjor kräver mest underhåll av någon final-drivsystem. De måste smörjas regelbundet, vilket får dem att bli rörigt. De kommer att sträcka och behöver regelbundna justeringar och byte.
Kardandrift Pros
kardandrivningar kräver minimalt underhåll.

kardandrivning är tyst och kräver lite underhåll, en tillfällig drivaxeln oljebyte är allt som krävs för att hålla en axel enhet i god form. Eftersom skaftet på en motorcykel är innesluten, är det renare och skyddas från damm och väg skräp.
Kardandrift Nackdelar

En axel är tung och ger tyngd till motorcykel. Kardandrivningar inte överför kraften från motorn så effektivt som en kedja, och de kan också bli föremål för en höjd effekt vid acceleration.
Tillgänglighet
typ av motorcykel du väljer kan avgöra det slutliga drivsystemet.

typ av motorcykel du väljer kan avgöra det slutliga-drivsystemet man hamnar med. I allmänhet kommer de flesta prestanda-orienterade motorcyklar, såsom sport cyklar, cyklar smuts och dual-purpose cyklar, har en kedjedrift. Kardandrivningar är vanligast på touring cyklar och kryssare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107499.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.