Hur att rengöra en Motocross luftfilter

Motocross smuts cyklar, som alla motorcyklar, förlita sig på ett luftfilter för att förhindra att smuts och skräp från att sugas in i motorn under ett lopp. Dessa filter är oftast gjorda av ett skum element som tillåter luft att passera samtidigt fånga smutspartiklar i processen. Extremt dammiga spår villkor kan slutligen täppa luftfiltret, minskar dirtbike prestanda genom att minska mängden luft som dras in i motorn. De flesta tillverkare rekommenderar en fullständig rengöring av luftfiltret efter varje lopp, ett arbete som kan göras av någon dirtbike ägare på kort tid. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Skruvmejsel
handdukar Shop
Plastbehållare
Vatten
Mild diskmedel
Fan
Air-filter oljespray

Visa fler instruktioner
1

Ta bort sadeln och vant radiator från smuts cykel med hjälp av en hylsnyckel.
2

Ta bort skruven från mitten av luftfiltret, belägen mellan ramens sitsskenorna på förgasaren inlopp, med hjälp av en hylsnyckel. Alternativt, ta bort luftfiltret locket eller lossa klämman fästa luftfiltret till förgasaren inlopp med hjälp av en skruvmejsel. Drag luftfiltret från förgasaren.
3

Placera en ren, luddfri handduken i förgasaren inloppet för att förhindra smuts och skräp från att komma in i förgasaren och motorn när du rengör luftfiltret.
4

Dra luftfilterelementet utanför den inre ramen, om något. Kontrollera elementet för revor eller hål. Byt elementet om den är skadad på något sätt.
5

Placera luftfiltret i en plastbehållare fylld med varmt vatten och milt diskmedel. Blötlägg elementet i tvålvatten i fem minuter, sedan försiktigt skaka elementet medan nedsänkt för att lösgöra instängd smuts. Ta bort elementet från behållaren och pressa ut överflödigt vatten. Inte vrida eller vrida elementet.
6

Låt luftfiltret lufttorka helt. Alternativt, placera luftfiltret framför en fläkt för att påskynda torkningen.
7

Spray luftfiltret med ett luftfilter olja tills hela elementet jämnt mättad med olja. Låt oljan tränga in elementet i fem minuter, sedan pressa ut överflödig olja. Luftfiltret bör vara fuktig men inte droppar.
8

bort handduken från förgasaren inlopp. Sätt tillbaka den inre ramen i den luftfilterelementet, om något. Sätt tillbaka luftfiltret på förgasaren inlopp eller luftfilterhus.
9

tillbaka kylaren kåpan och säte på dirt bike.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111578.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.