Hur man testar en Yamaha Blaster statorspole

Yamahas Blaster var en 200-cc, tvåtakts-motorer ATV som tillverkades 1988-2006. Den Blaster utnyttjade en magneto-typ avgiftssystem som skulle kunna generera elektrisk ström som drivs av ATV tändning utan behov av ett batteri. I hjärtat av avgiftssystemet är statorn, en stålring lindade med två uppsättningar av tätt lindade spolar koppartråd, som är ansvarig för att omvandla motorns svänghjul s roterande magnetfält i en elektrisk växelström. En paus i någon av statorns spolar kommer att störa den nuvarande, förhindrar Blaster startar eller fungerar korrekt. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
4 mm insexnyckel
ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

bort sadeln, med säte spärren under bakskärm.
2

Ta av frontkåpan bränsletanken, med en stjärnskruvmejsel eller en 4 mm insexnyckel. Skruva av tanklocket, lyft sedan bränsletanken täcka av ATV. Skruva av tanklocket på bränsletanken. Vrid bränslekranen växelspaken, placerad under vänster sida av tanken, att "Off". Unbolt bränsletank, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Lyft bränsletanken utanför ATV och dra bränsleslangen från bränsleventilen utlopp, för hand.
3

Koppla alla tre stator kontakter coil ledningar, som ligger nära den vänstra ramen järnväg. Statorn trådanslutningsdon identifieras genom färgen på deras ledningar. Statorn källan spole indikeras av den röda och svarta kabeln. Statorn picupspole identifieras av vita och röda tråd. Den svarta kabeln är jordkabeln. Du kommer att testa motorer-side-kontakter.
4

Välj "2K" inställningen på din ohmmeter, med mätarens väljaren knob.Push mätarens röda sond i motorsidan röd-och -svart tråd kontakten. Skjut den svarta proben i den svarta kontakten. Ta en del av statorn källa spolresistansen mätning visas på ohmmetern display. Källan spole måste ha ett motstånd rating mellan 192-288 ohm. Byt statorn om källan spolresistansen är inte inom angivet ohm intervallet.
5

Flytta den röda proben till vit-röd tråd kontakten. Låt den svarta proben ansluten till den svarta kabeln kontakten. Ta en del av statorn s picupspole resistansmätning visas på ohmmetern display. Källan spole måste ha ett motstånd rating mellan 16 till 24 ohm. Byt statorn om picupspole motståndet är inte inom angivet ohm intervallet.
6

Anslut kontakterna stator ledningar till motsvarande kontakter på ATV ledningsnät.
7

Installera bränsletanken på ATV, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Skjut bränsleslangen på bränslekranen utlopp. Skruva av tanklocket och lägg locket bränsletanken under bränsletanken. Skruva fast tanklocket på plats. Sätt tillbaka frontluckan bränsletanken, med en stjärnskruvmejsel eller en 4 mm insexnyckel.
8

tillbaka sätet på ATV och låsa sätet spärren.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111519.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.