Motorcykel Bromsok Felsökning

Motorcykelns bromsok är en viktig del av ditt bromssystem. Ibland, broms problem uppstår som kräver att du inspektera bromsok för att avgöra om de är den skyldige. De ofta fel eftersom de har blivit smutsiga över tiden, även när du väl behålla din bromssystemet. De bromsok är ett viktigt inslag i den bromskraft på din motorcykel, så de bör kontrolleras regelbundet. Om ett problem med bromsning uppstår, bör du börja med att felsöka dina bromsok. Saker du behöver
Stålborste
Bromsrengöringsmedel Spetstång
Seals
Tryckluft
Visa fler instruktioner
1

Inspektera ditt fordon för tecken på kärvande bromsok. Kontrollera om ojämn bromsbeläggens slitage - en bromskloss som är tunnare på ena änden än den andra. Pads ska bära jämnt. Ett annat tecken är dålig bromskraft, eller motorcykeln drar i en viss riktning när man bromsar.
2

Ta bort bromsoket genom att följa instruktionerna i din motorcykel manual. Lossa bromsledningen från bromsoket. Låt inte läcka bromsvätska på alla målade delar av motorcykeln.
3

bort bromsbeläggen från bromsoket, rengör bromsok med broms renare. Bromsen renare generöst, sedan skrubba de inre ytorna med stålborste.
4

bort kolvarna med tång och ställ dem åt sidan på en säker plats, eftersom de kommer att återinföras senare.
5

Ta bort de gamla tätningarna som är belägna i de hål du bort kolvarna från. Efter tätningarna avlägsnas, bromsa renare i hålen och blåsa ut dem med tryckluft.
6

Kontrollera kolvarna för jämnhet och se till att de är rena. Om de är smutsiga, rengör dem med broms renare innan du sätter tillbaka dem i bromsoket.
7

in bromsbeläggen till bromsok, sedan installera bromsok på cykeln.
8

Ta din motorcykel för en kort tur för att se om det bromsok problemet har lösts. Om problemet kvarstår, tveka inte att ersätta bromsok helt eller ha en mekaniker titta på din motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107818.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.