Hur rengör jag Bike Förgasare?

MC förgasare är känsliga delar av utrustning som lätt kan påverkas av skräp, föroreningar och inaktuella bränsle. Om släpps in i förgasaren, dessa föroreningar börja bygga upp i förgasaren är liten bränslepassager och munstycken jet och så småningom skapa en träsko som kommer att motorcykeln inte igång ordentligt, om alls. Regelbundna förgasaren rengöringar kan förhindra träskor inträffar, men kräver en kunskap om hur man tar bort förgasarna från din motorcykel. Saker du behöver
Factory Service Manual
Flat skruvmejslar
Drip container
stjärnskruvmejsel
Förgasare rengöringsspray
Brass stålborste
Air kompressor
Tunn tråd
Plastpåsar
Socket skiftnyckel och uttag
Visa fler instruktioner
1

bort förgasarna från din motorcykel. Hänvisa till en fabrik servicemanualen specifikt till din motorcykel för detaljerade instruktioner för borttagning. Ställ förgasarna på en ren arbetsyta.
2

Lokalisera dräneringsplugg på flottören skålar på botten av förgasarna. Lossa skruven med en skruvmejsel, och låta resterande bränslet rinna ned i en behållare. Ta bort skruvarna från omkretsen av flottören skålar med en stjärnskruvmejsel och dra float skålar och deras packningar borta från förgasaren organ. Rengör float skålar grundligt med en förgasare rengöring spray och en mässing stålborste. Skruva dränerings skruvar tillbaka på flottören skålar med en flat skruvmejsel.
3

bort munstyckena mässing jet från botten av förgasaren organ, med hjälp av en liten skruvmejsel. Grupp varje uppsättning jetplan tillsammans som du tar bort dem från förgasarna. Rengör varje stråle noggrant med en förgasare rengöringsspray. Blås tryckluft genom munstycket eller använd en tunn tråd för att avlägsna instängd skräp. Placera varje grupp av strålar i separata plastpåsar för att förhindra förlusten av delar.
4

Avlägsna mässing flyter från botten av förgasarna. Med en liten dorn att skjuta flyta ut stiften förgasarna och dra flyter bort från sina fästen. Ta bort float nålar och ventiler från förgasaren organ med en hylsnyckel. Rengör flottar, nålar float och ventiler med en förgasare rengöringsspray. Placera varje enskild flottöraggregatet i separata plastpåsar.
5

bort de bästa locken från förgasarna, med en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller fast locken till förgasaren organ. Placera skruvarna och mössor i en plastpåse.
6

Dra membranen eller diabilder ur toppen av förgasaren organ. Skjut jet nålar ut från membranen eller diabilder. Rengör jet nålar och membran eller diabilder noggrant med en förgasare rengöringsspray. Sätt tillbaka jet nålar i membranen eller glasen och placera varje församling i separata plastpåsar.
7

bort de tomgångsluft skruvar och fjädrar från sidorna på förgasaren organ med en liten platt skruvmejsel. Rengör de avsmalnande ändarna av skruvarna med förgasare rengöringsspray. Placera tomgångsluft skruvar och fjädrar i en plastpåse.
8

Spray insidan av förgasarna med förgasare rengöringsspray, mättar bränslepassager på undersidan av förgasarna. Blås in tryckluft genom bränslepatronerna ventilerna att rensa bort eventuell fångad skräp.
9

Sätt ihop förgasarna i omvänd ordning jämfört med demontering. Byt ut alla trasiga eller skadade packningar float skål med nya packningar. Installera om förgasarna på din motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107375.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.