Hur rengör jag en Yamaha TTR 125 Förgasare?

Smuts och skräp är de vanliga misstänkta när det gäller igensatta förgasarmunstycken på en Yamaha TT-R125. Men långa perioder av inaktivitet kan skapa orsaka problem för din smuts cykeln också. Bränsle har en tendens att försämras med tiden, förändras från sin mycket brännbart form till en klibbig, grön slam som kan sätta igen förgasaren är små jetplan och passager bränsle, precis som smuts skulle under ett lopp. Ta bort och demontera förgasaren för en bra rengöring är det enda sättet att befria din TT-R125 av antingen problemet. Räkna med att tillbringa minst två timmar på detta projekt är vad du behöver
10 mm socket
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
Flat skruvmejslar
Container
Punch
Förgasare rengöringsspray
Tryckluft
Visa fler instruktioner
1

bort bulten från toppen av motorcykelns registreringsskylt med en 10 mm hylsa. Packa nummerskylten s plastband från styret. Dra nummerskylten åtskild från motorcykeln. Ta bort skruvarna från tanken manteln täcker på båda sidor av tanken med en 10 mm hylsa. Dra kåpan täcker bort från bränsletanken. Vrid bränsletankens ventilen till "OFF" läge och dra i bränsleledningen bort från ventilen. Avlägsna skruvarna från sidorna och botten av tanken med en 10 mm hylsa. Dra bränsletanken bort av motorcykeln.
2

Dra bränsleledningen och över flöde vattenslang i förgasaren. Skruva startapparaten kolvenheten från toppen av förgasaren, precis vid sidan av den övre luckan. Dra montering start kolven borta från förgasaren. Skruva av locket från förgasaren. Dra den övre luckan, gasvajer och nålenhet ur förgasaren.
3

Lossa luftfiltret klämman och insugningsröret klämma på båda ändarna av förgasaren med en stjärnskruvmejsel. Dra luften filtrera bort av förgasaren. Dra förgasaren bort av motorns insugningsrör.
4

Ta bort avtappningspluggen från förgasaren s float skål med en flat skruvmejsel. Tappa kvarvarande bränsle i flottören skål i en behållare. Ta bort float skål skruvar med en stjärnskruvmejsel och dra float bowl off av förgasaren.
5

bort flottören stiftet från botten av förgasaren med en punch. Ta bort flottören och nålventilen från förgasaren. Ta pilot och main jets med en liten platt skruvmejsel.
6

Rengör float skål, jetplan och nål ventil med en förgasare rengöringsspray. Blås tryckluft genom munstyckena och flyta skål s bränslepassager att avlägsna instängd sediment eller skräp. Spraya förgasaren kropp med en förgasare rengöringsspray. Blås tryckluft genom förgasaren husets luft och passager bränsle.
7

ihop förgasaren och installera den på motorcykeln efter omvänd ordningsföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107434.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.