Hemlagad Velocity Stacks

Velocity stackar har blivit allt populärare för luftintag för hög prestanda och motorer racing används i bilar, motorcyklar och båtar. Deras elliptiska hornformad inloppet jämnar luftflöde, eliminerar turbulens och ger högre verkningsgrad än vanliga raka öppningar röränden. Detta resulterar i högre effekt för dessa motorer eftersom de har en mycket lättare uppgift att samla sin förbränningsluft. Många applikationer

Velocity staplar kallas elliptiska horn och klocka intag mun i den vetenskapliga sfären, men kallas hastighet staplar i racing universum. Här är en tjusig enhet för en motorcykel, och det bästa är att det är fullt möjligt att slå ut i hemmet verkstad.
Mätning

Mät inloppsdiametern av förgasare eller luftintag. Denna grundläggande dimension kommer att avgöra avrundning storlek som krävs i inloppet horn. Denna konstruktion förutsätter att hastigheten stacken skall få plats på inloppsrörets öppning. Om inte, gör en liten adapter, dra från basen av beståndet luftfilterhus. Grundtanken är att få en smidig övergång från slutet av hastigheten stapeln på framsidan av förgasaren med några försänkningar eller blockering.
Koppleri

De flesta kommersiellt tillgängliga hastighet stackar är tillverkade av stansad metall. De kommer från drop smedjor med tiotusentals pounds av kraft som finns. Ett annat alternativ skulle vara att snurra dem från aluminium ämnen med högt specialiserad utrustning. Båda metoderna är svåra och oöverkomligt dyra. Du kan fräsa formen till mycket vassa ser svart ultrahög molekylvikt polyeten (UHMW) paneler. Köp en 1-fot fyrkant, 1-tums tjock bit av material från en industriell leverantör. Du behöver också en 1-tums radie runt-over fräs. Köp runda eller ovala veckade filterelement som är ca 1 1/2 inches hög och ca 4 inches i diameter Addera Fabrication

Skär plattan i fyra 6. - tums fyrkantiga bitar. Borra ett hål storleken på förgasaren luftintaget i mitten av endast två av dem med en trä-tråkigt flat-typ av borr. Rout en slät rund-over i dessa två hål som ska gör en smidig horn. Sätt plasten i frysen över natten innan routing eftersom det är svårt att fräsa detta material när routern bit är varm. Montera horn inloppen till förgasarna (förutsatt att motorcykeln har två förgasare inlopp) för att söka efter passning. Nu antingen göra ovaler eller runda hörnen och fräsa hörnen. På de två bitar utan hål, bara fräsa ytterkanterna. Återmontera horn stackar inloppshastighet till förgasarna. Borra två 7/32 hål på en koncentrisk cirkel bara lite mindre än den inre diametern hos luftrenarelement. Borra två 1/4-tums hål i samma relativa position på luftfilterkåpan. Thread två 1/4 tum med 20 gänga per tum Phillips rundat huvud drev rostfria skruvar genom 1/4-tums hål genom mitten av luftfiltret och in hastigheten staplingsplattan.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106678.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.