Hur vill kolla CDI på en Yamaha Warrior

Yamahas Warrior ATV (All-Terrain Vehicle) serien fungerar på en CDI (kondensatorurladdning Ignition) för att tända sin tändstift under drift. En svag eller frånvarande gnista är ett symptom på problem som uppstår inom CDI enhet eller tändsystemet. Tyvärr finns det inget enkelt sätt att avgöra om CDI enheten själv är fel eller om förlusten av gnistan skapades håll längs tändsystemet. Felsöka Warrior tändsystemet tar en hel del tålamod och förtrogenhet med maskinens elektroniska system. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Eltejp
Multimeter
Tändstiftshylsa
Tändstift
Tändstiftsgap Tool Review gnistprovare
Tändstift CAP
Tändspole
Magneto källa spole
Magneto picupspole
CDI enhet
Visa fler instruktioner
1

Ta stolen med spärren sätet utgåvan på den vänstra sidan av sätet. Ta bort bränsletanken och dess locket med en hylsnyckel för att ta bort bultarna på basen och halsen av tanken. Demontera strålkastaren montering och framskärm från ATV med en hylsnyckel för att ta bort alla bultar.
2

Inspektera ATV tändsystem för skador, letar specifikt för skavde, trasiga eller skadade ledningar. Reparera eventuella skadade kablar med eltejp. Kontrollera tändsystemet s kontakter, plugga några lösa anslutningar ordentligt efter behov.
3

Testa batteriet med en multimeter inställd till 20 volt DC (likström). Fäst mätarens röda kabeln till batteriets positiva (+) och den svarta kabeln till den negativa (-) pol. Ladda eller byt ut batteriet om spänningen är lägre än 12,5 V DC.
4

Lossa tändhatten från tändstiftet och ta bort tändstiftet ur motorn med ett tändstift socket. Inspektera tändstiftet för uppenbara tecken på skador eller överdriven nedsmutsning, en tjock svart beläggning över elektroderna. Byt tändstift om den är skadad eller förorenad. Använda en Tändstiftsgap verktyg, mät avståndet mellan tändstiftet elektroder. Justera avståndet .06 mm med gapet verktyg om det behövs. Skruva loss tändstiftet tillbaka in i motorn med ett tändstift socket.
5

Anslut en gnistprovare i tändhatt och anslut den andra änden till sidan av motorns cylinder. Ställ in verktygets gapet till 6 mm och starta motorn. Observera verktyg för gnistan. Om en gnista är närvarande, tändsystemet fungerar felfritt. Ta testaren tändstiftet från tändhatten. Dra av locket på tändspolen tråd och testa locket motstånd med en multimeter inställd på Ω x 1k. Byt ut tändhatten om motståndet är annorlunda än 10k Ω.
6

Följ tråden tändspolen till tändspolen. Koppla spolen sortiment tråd från ATV ledningsnät. Ställ in multimetern till Ω x 1 och placera den röda ledningen på spolens orange kabel. Placera den svarta kabeln på tändspolen kropp. Byt tändspolen om motståndet är bortom 0,36-0,48 Ω. Ställ in multimetern till Ω x 1k och flytta den röda ledningen till slutet av tändspolen tråden. Byt tändspolen om motståndet är bortom 5,44-7,36 Ω.
7

Koppla magneto från ATV kabelnät och testa den med en multimeter inställd på Ω x 100. Placera mätaren blymönja på magneto hålskruvens vit och grön kabel. Placera den svarta kabeln på den röda tråden. Byt magneto källa spole om motståndet är bortom 220-330 Ω. Flytta den röda kabeln till den blå kabeln och den svarta kabeln till den gula sladden. Byt Magneto picupspole om motståndet är bortom 170-209 Ω.
8

Byt CDI enheten om alla utanför de komponenter som kontrollerats i tidigare steg är inom specifikationerna.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107345.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.