DIY: Installera en tank Motorcykel Gas på 2008 Ninja 250

Bränsletanken används av en 2008 Kawasaki Ninja 250R är utsatt och kan lätt skadas i en olycka. Stötar och märken kan uppstå även i ett fall från en helt stilla. Ta bort den skadade tanken att installera en ny verkar inte alltför svårt, eftersom tanken hålls på plats av ett par bultar under sadeln. Dock måste Ninjas samverkande karosseridelar tas bort för att komma åt bränsletankens bultar. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
Punch
stjärnskruvmejsel
10 mm socket
Hylsnyckel
platt skruvmejsel
3 meter, 3/8-tums plaströr
5-gallon gas kan
Visa fler instruktioner
1

bort både ram täcker, sitter under sadeln och bränsletanken, från motorcykeln. Skruva loss skruven från botten av locket, med en 5 mm insexnyckel. Dra flikarna i framför ramkåpa, nära bränsletanken, bort från motorcykelns ram. Skjut luckan mot framför motorcykeln för att frigöra dess flikar från svansen spackling. Avlägsna återstående ramkåpa, med den här metoden.
2

Lossa fästskruvarna från båda sidor av sadeln, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra fram sätet för att befria den från fästet fäst vid ramen. Addera 3

Ta bort Plastnit klipp från botten av de nedre sidostyckena spackling. Tryck mittstiftet nedåt och in i klämkroppen, användning av en stans eller spetsen på en Phillips skruvmejsel. Ta tag i klämman kroppen med fingrarna, och dra sedan hela nitar klipp ur den undre kåpan. Tryck i mitten pin up tills den sticker ut från toppen av klippet kroppen för senare ominstallation.
4

Skruva loss bultarna från både lägre spackling paneler, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra panelerna bort från motorcykelns ram.
5

Skruva bränsletank bultar, som ligger nära förarsadeln monteringspunkt, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft den bakre delen av bränsletanken något uppåt och dra ur bränsleledningarna från bränsleventilen under vänstra sidan av tanken. Dra vakuumslangen från baksidan av bränslekranen.
6

Anslut en 3-fot-lång bit av 3/8-tums plastslang till bränsleventilen centrum utlopp. Placera den andra änden av slangen i en 5-gallon gas kan. Vrid kranen bränslekranen till framskjuten position, visas som "PRI", med hjälp av en platt skruvmejsel. Detta gör att tankens förråd av bensin rinna fritt genom ventilen och in i din gasbehållare. Låt tanken rinna i minst 10 minuter. Skaka tanken regelbundet för att säkerställa att det rinner helt. Vrid ventilen kranen till "On" läge när tanken runnit. Dra slangen från ventilen utlopp.
7

Lyft tanken något, dra den sedan mot baksidan av motorcykeln för att befria det från de främre monterings spjäll. Koppla ur bränslet kontakten spårvidd avsändare från botten av tanken.
8

Ta bränslekranen för installation på den nya bränsletanken, om den nya tanken inte redan är utrustad med en. Skruva bränsleventilen fästbultar, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bränsleventilen ur botten av bränsletanken. Skjut ventilen i botten av den nya tanken. Skruva fast ventilen fästbultar på plats, dra sedan åt bultarna till 22 tum-pounds med en momentnyckel.
9

Skjut spärrarna på framsidan av bränsletanken över ramens montering spjäll, ligger längs motorcykelns ram nära styret. Anslut bränslekopplingen mätare avsändare i botten av bränsletanken. Återanslut bränsleledningar och vakuumslangen till bränslekranen. Sänk bränsletanken på ramen och skruva skruvarna bränsletanken på plats med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
10

Montera de nedre spackling panelerna på motorcykeln, med hjälp av en 5 mm Allen skiftnyckel. Gå bottnar i båda panelerna, med hjälp av de Plastnit klipp du bort tidigare. Skjut klämman in i kåpor, tryck sedan på klippet centrum stift nedåt tills den är jäms med klippet kroppen.
11

Skjut den bakre delen av sadeln i sitt fäste, sänk sätet i plats. Skruva sitsupphängningen bultar i båda sidorna av ramen, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
12

tillbaka ramen omfattar. Skjut flikarna på baksidan av locket i spåren skurna i svansen spackling. Tryck på flikarna på framsidan av locket till motorcykelns ram. Skruva locket monteringsbulten på plats, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
13

Öppna tanklocket. Fyll bränsletanken med färsk bensin, eller återanvända bensin dräneras från den ursprungliga bränsletanken. Lås tanklocket på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111144.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.