Hur man byter tändstiften på min Kawasaki

Regelbundet byte av tändstift kommer att förbättra resultatet för din Kawasaki motorcykel, säkerställa en konsekvent gnista kvalitet som krävs för att skapa förbränning i motorn. Tidigare Kawasaki modeller gjorda tändstift byte en lätt uppgift, placera pluggar i lätt-nås områden. Nyare modeller, dock placera tändstiften under bränsletankar och kåpor. Jobbet kan fortfarande åstadkommas med några handverktyg, och kräver lite mer arbete och beslutsamhet svårare att få tillgång modeller. Om du har tillgång till en Kawasaki servicemanualen för just din cykel, kan du bekanta dig med processen. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Luftkompressor
Tändstiftshylsa
Socket förlängningar
Tändstift
Visa fler instruktioner
Ninja-serien (ZX och EX-modeller)
1

Hitta din tändstift innan du börjar. Åtkomst tändstiften kan variera kraftigt beroende på vilken modell av motorcykel. De Ninja-serien cyklar placera tändstiften nära toppen av motorn, dolda under bränsletanken och luft box.
2

Ta bort sadeln och bränsletanken. Leta bultarna som håller fast bränsletank i ramen och ta bort dem med en hylsnyckel. Lyft uppåt bränsletanken och koppla loss bränsleledningarna. Dra hela tanken bort från motorcykeln och ställ den åt sidan. Addera 3

Skruva av locket luften låda med en skruvmejsel och ta bort. Ta bort luftfiltret och lokalisera bultarna som håller luften rutan till motorn. Lossa skruvarna med en skruvmejsel och dra luften rutan bort från motorn. Ta del av de platser där några kablar eller slangar som kan knytas till luft rutan innan du kopplar bort dem.
4

Dra tändkabeln från den första tändstiftet och rensa stiftutrymmet med komprimerad luft för att avlägsna smuts eller skräp som kan varit instängda. Ta bort tändstiftet med en spark-plug socket. Om det behövs, använd en socket förlängning för att nå tändstiftet i kaviteten.
5

Infoga ett nytt tändstift i håligheten och dra åt försiktigt med ett tändstift socket. Skjut tändkabeln på änden av tändstiftet och tryck nedåt tills tråden klickar på plats.
6

Upprepa vid behov för eventuella återstående tändstift. Installera luften lådan och anslut alla slangar eller ledningar bort tidigare. Sätt in luftfiltret i luften rutan och täta locket genom att dra sina bultar med en skruvmejsel.
7

tillbaka bränsletanken, återansluta bränsleledningar och dra åt bultarna med en hylsnyckel. Byt sätet. Addera Vulcan Series (VN modeller)
8

Leta tändstiften på båda cylindrarna i motorn och rensa hålrummen med tryckluft för att avlägsna instängd smuts eller skräp.
9

Dra tändkabeln från den första tändstiftet. Ta bort tändstiftet med en spark-plug socket. Om det behövs, använd en socket förlängning för att nå tändstiftet i kaviteten.
10

Infoga ett nytt tändstift i håligheten och dra åt försiktigt med en spark-plug socket. Skjut tändkabeln på änden av tändstiftet och tryck nedåt tills tråden klickar på plats.
11

Upprepa vid behov för eventuella återstående tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106725.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.