Vad är det sista året av Harley förgasare?

Harley-Davidson producerar inte längre några modeller med förgasare. Medan innovation är sällan träffade universellt godkännande - kedja till remdrift är ett exempel - de som var skeptiska till infasningen av elektronisk bränsleinsprutning, eller EFI, hade åtminstone en sund anledning till missnöje: Felaktiga förgasare kan ofta diagnostiseras och repareras på sidan av vägen, medan smalbandiga O2 sensorer och en sluten "svart låda" Hjärnan kan inte. Standard Harley Carbs

Motorcykel lore har det att den allra första maskinen produceras av William Harley och Arthur Davidson använde en modifierad tomat kan för en förgasare. Detta följdes av producerade enheter, i sekvens, med Schebler, Linkert, Tillotson, Zenith-Bendix och Keihin. Naturligtvis har många eftermarknaden företag producerat otaliga förgasare som passar Harley-Davidson motorcyklar sedan racing och personalisering började. Den Keihin CV CVK 40 anpassades till Sportsters från 1988 och till de stora tvillingarna från 1990. Med tanke på den utfasning av förgasare, då är CVK 40 troligen sista förgasaren som någonsin kommer att monteras på en produktion Harley.
De sista åren av Harley-Davidson Förgasare

Genom åren, Harley-Davidson parade en förgasare med varje motor bolaget producerat, allt från den äldre knucklehead, panhead och Shovelhead motorer till nyare Evolution och dubbla motorer Cam. Dock var bränsleinsprutning erbjuds som ett alternativ för Harley-Davidsons populära FL-serie Touring motorcyklar börjar med 1996 års modell, men 2007 blev standardutrustning på alla Twin modeller Cam motor, som nu ingår Touring, Dyna och Softail modeller. Endast Sportster serien förblev gamla skolan och behöll carbureted Evolution motorn. För 2008 års modell, förlorade denna serie även förgasare till förmån för Harley-Davidsons Electronic Sekventiell Port insprutningssystemet. Eran av förgasaren var slut.
Vikten av noggrann
Information

Många purister, anpassade byggare och amatörer angelägna om nostalgi eller emulera carb-drivna cyklar race retrofit förgasare till motorer avsedda att köras på EFI. För att detta ska vara praktiskt, är det viktigt att veta vilken modell och årsmodell på motorn gick med traditionell aspiration, så att den ombyggda carb kan bearbetas på rätt sätt. Till exempel, skulle någon avsikt att omvandla en 2008 FXST till carb behöver servicehandboken och reservdelskatalog för förra året som Softails gjordes före EFI blev standard, i detta fall, skulle det vara årsmodell 2007 Review
Förgasare vs bränsleinsprutning

Harley-Davidson, liksom de människor som rider företagets produkter, är resistenta mot förändring. Som sagt, det finns fördelar och nackdelar med varje sida av Carb vs EFI debatt. Nya generationer av Harley köparna är per definition yngre, vilket gör dem mer tekniskt kunniga och mindre förbittrad av förändring. Även förgasning är ett enklare system och det finns ingen elektronik paket att kräva sakkunnig mekanisk uppmärksamhet, sofistikerade, väl kalibrerade EFI system genererar mer toppeffekt genom bättre bränslehantering. Utfasningen av förgasare var, åtminstone delvis, på grund av trycket på fabriken av Naturvårdsverket. Bränsle-luftblandningen mycket mer hårt styrt av bränsleinsprutning, vilket resulterar i minskade utsläpp. Baserat på denna faktor ensam är EFI här för att stanna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111647.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.