Hur man gör en ATV Brake Rebuild

En modern All-Terrain Vehicle (ATV) kommer att införliva ett hydrauliskt bromssystem på framsidan eller baksidan av maskinen, ger förbättrad bromsprestanda under de traditionella trumma stil bromsar finns på många äldre ATV . Denna extra prestanda kommer på bekostnad av ökad komplexitet. En typisk hydraulisk broms består av minst en bromsoket och ett styre eller fotpinnen drivna huvudcylinder. Med tiden kommer de olika interna tätningar och kolvar inom endera komponenten slits ut, vilket kräver en fullständig ombyggnad. Ombyggnad av bromssystemet är inte särskilt komplicerat, men kräver en fast förståelse av grundläggande färdigheter bromsunderhåll. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Handpump
Hylsnyckel
spårskruvmejsel
Spetstång
Shop handdukar
låsring tång
Brake rengöringsspray
Bromsvätska
Huvudcylinder kolvaggregatet
bromsok kolvarna
Kolvtätningar
Piston damm tätningar
insexnyckel ställa
Air kompressor
Visa fler instruktioner
Rebulding en Master Cylinder
1

Töm bromsvätskan ur huvudcylindern s vätskebehållare. Skruva loss behållaren locket med en stjärnskruvmejsel, och suga ut vätskan med en handpump.
2

Ta bromsledningen och dess ihåliga skruven från slutet av huvudcylindern med en hylsnyckel. Dra bromsslang bort från huvudcylindern och linda in den i en butik handduk för att förhindra att vätska spills på din ATV. Addera 3

Avlägsna spak eller fotdrivna bromspedal från huvudcylindern. Använd en hylsnyckel för att skruva loss muttern på undersidan av spaken s svängbulten, skruva svängbulten med en skruvmejsel. Dra spaken bort från huvudcylindern. Mest bakre bromspedaler är knutna till huvudcylindern med en sprint och en sprintbult. Dra ut sprinten ur pedalens riggbult med nål-tång, tryck sedan riggniten ur pedalen och huvudcylindern. Unbolt huvudcylindern från styret eller ATV ram med en hylsnyckel.
4

Dra boot gummi damm från huvudcylindern s kolv, stången-liknande enhet som bromspedalen eller spaken pressar mot . Ta den kvarhållande låsringen från basen av kolven med ett par låsringstången, dra kolven, sälar och våren ur huvudcylindern s hål.
5

Rengör insidan av befälhavaren cylinderns borrning ut med en broms rengöring spray för att ta bort uppbyggd eller skräp. Blås tryckluft genom huvudcylindern har hål för att rensa ut eventuella blockerade fluidpassager. Inspektera insidan av borrningen för urgröpningar, repor eller korrosion. Om skador finns, måste hela huvudcylindern bytas..
6

Coat huvudcylindern s hål och nya kolvaggregatet med färsk bromsvätska Skjut kolvfjädern in i huvudcylindern först, följt av tätningen och kolven. Installera en ny kvarhållande låsring på kolven med ett par låsring tång, tryck sedan på boot gummi damm över änden av kolven.
7

tillbaka huvudcylindern på ATV efter den omvända Metoden för avlägsnande. Refill huvudcylindern är reservoar med färsk bromsvätska, sedan lufta ur bromssystemet med en handpump. Addera Ombyggnad ett Bromsok
8

Töm bromsen vätska från huvudcylindern är reservoar (se avsnitt 1). Skruva loss bromsledningen s banjo bult från bromsoket med en hylsnyckel och sedan svepa bromsledningen i en butik handduk för att förhindra att bromsvätska läcker på din ATV.
9

Unbolt bromsoket från ATV med en hylsnyckel. Håll bromsok upp och ned över en behållare för att tömma ut återstående bromsvätska. Skruva av bromsbelägg s lastappen med en insexnyckel, dra sedan bromsbeläggen och bromsbeläggens klippa ut bromsoket.
10

Force bromsoket s kolvarna ur sina hål, med hjälp av tryckluft tillämpad till ett slag pistol genom bromsslangen öppningen. Dra kolvtätningarna och de större dammtätningar ut från bromsoket kropp.
11

Rengör insidan av bromsoket och kolven borrar ut med en broms rengöringsspray för att avlägsna uppbyggd eller skräp. Blås tryckluft genom bromsslangen öppning för att rensa ut eventuella blockerade fluidpassager. Inspektera caliperhuset och den inre ytan av kolvborrningen för sprickor, hack, repor eller korrosion. Om skador finns, måste hela bromsoket bytas.
12

Coat bromsok s kolv hål, kolvarna och båda uppsättningar av sälar med färsk bromsvätska. Installera de mindre kolvtätningarna i bromsoket, följt av de större damm tätningar och kolvarna. Tryck kolvarna helt i bromsoket kropp.
13

tillbaka bromsbeläggen och bromsbelägg klipp i bromsoket. Dra bromsklossen s lastappen med en insexnyckel. Sätt tillbaka bromsoket på ATV, efter den omvända metoden för borttagning. Refill huvudcylindern är reservoar med färsk bromsvätska, sedan lufta ur bromssystemet med en handpump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110322.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.