Hur man bygger en billig motorcykel Trailer

Reser på en motorcykel är ett sätt att komma dit du är på väg, men det finns tillfällen du behöver motorcykeln för att resa med dig, utan att faktiskt rida den till din destination. I så fall behöver du en släpvagn för att dra din motorcykel bakom ett fordon. Bygg din egen motorcykel trailer kan spara lite pengar jämfört med att köpa en ny trailer. Projektet kräver en bit av mekanisk kunnande och en del fysiskt arbete, men inte en massa kontanter. Saker du behöver
Begagnade pop up eller nyttofordonstrailer
Tigersåg
Skyddsglasögon
metall grinder
rostskyddande färg
bord eller handsåg
Behandlat trädäck timmer i 2 -av-6 brädor: valfria
Borra
Lag bultar och muttrar
tråd låsvätska
Metal kanal spårar
skruvdragare
hjulkloss kit bultar
Eye med 2 tums diameter öppna
Spännband remmar
Visa fler instruktioner
1

köp en gammal pop up släpvagn eller nyttofordonstrailer. Leta efter en som axeln och ramen är i gott skick. Den övre delen av trailern är irrelevant, kommer du att ta bort det mesta av det. Om du har fler än en cykel att transportera leta efter en större släpvagn som verktyget stilen. Det bästa är att hitta en trailer som är billigt, kanske inte i bra form, men som har en sund axel eller uppsättning av axlar och metallram som du kan få för en hel del. En skroten kan vara ett bra ställe att leta, eller fråga på en RV försäljning mycket för skräp pop up släpvagnar som inte längre är funktionsduglig.
2

Strip trailern för någonting men metallram, axlar och hjul, och den platta sängen om det är ljud. Om du köpt en gammal pop up, kan det här jobbet vara tidskrävande eftersom du måste ta bort ledningar, väggar, etc. Ta släpet ner till den grundläggande formen av en platt säng med hjul. Använd tigersåg för att skära igenom material som behöver tas bort. Var noga med att lämna elsystemet till bromsljusen intakta. Använd alltid skyddsglasögon när du gör den här typen av arbete.
3

Slipa bort rost på den metallram som du ser. Spraya släpfordonsram med rostskyddande färg för att försegla metall och hålla den skyddad. Låt det torka.
4

mäta bredden på din ram och beräkna antal skivor du behöver för att bygga ett flak för att hålla cykeln eller cyklar om släpvagnen behöver en ny säng. Mät längden av korten du behöver och skär dem till rätt storlek. Notera platsen där det gamla däcket monterades, och mäta dessa platser på din styrelser. Gör en torr passform och lägga nya PRYDNAD styrelser för att se till att de passar jämnt och tätt, och markera fläckarna hårdvaran kommer att placeras.
5 hål

Borra för LAG bultar för att montera styrelser till ramen. Fäst bultarna och använda låsmuttrar för att fästa dem. Lägga material gänglåsande såsom Loctite är en bra idé för det här steget så under transporten ditt trädäck inte lossnar.
6

Bifoga din slips ner systemet. Det finns två typer av system som kan användas, metall kanaler som skruvas ner till däck och cykel hjulen sitter i kanalen då är bunden. Den andra är en hjulklossindikator att framhjulet är beläget i, då cykeln bundna till bädden på släpvagnen. Hursomhelst du väljer, måste positionen av framhjulet på cykeln för att märkas på flak. Lyft cykeln eller cyklar på släpet och bestämma monteringskonfigurationen. Markera den exakta platsen för varje framdäcket.
7

bort cyklarna från släpvagnen och montera hjulet chock eller kilar, eller metall spår kanal cykeln eller cyklar kommer att ligga i. Hardware att montera dessa levereras med kitet. Ladda cykeln när denna hårdvara är monterad.
8

Sitt cykeln i sitt laddade läge. Använda en bit skrot virke eller någon rak kant, konfigurera en 45 graders vinkel från cykeln till golvet i släpet, på båda sidor på både fram-och baksidan av cykeln. Använd den punkt du kommer att fästa din slips spännband till cykel ram som första referenspunkt, sedan markera platsen på släpet sängen där banden måste bifogas.
9

Borra hål för ögat bultar, sedan installera dem på släpet sängen på den plats du markerat. Använd låsmuttrar och Loctite för att säkra bultarna till släpet sängen.
10

Test passa vagnen och cykeln genom att ladda motorcykeln eller motorcyklar på släpet, antingen i metall kanaler underläggskilar. Fäst Spännband remmar till motorcykelns ram baktill först därefter framsidan. Vara säker på att allt har bra avslut och är väl säkrad. Du kan göra en testkörning ner uppfart eller stadsdel gata att testa allt och se till att det inte finns några problem innan man börjar på en längre resa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110809.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.