Ducati 1098 Vs. Honda 1000R

Racing är framträdande i arv i de flesta motorcykeltillverkare, med ny teknik smids på racerbanan. Ducati och Honda, men åtskilda av kulturella skillnader och regioner, är mycket lika varandra i sin strävan efter flat-out prestanda. Honda CBR1000RR och Ducati 1098 är ett bevis på de många år av blod, svett och motorolja som spenderades producera dessa precision motorcyklar. Ducati 1098

Ducati, grundades 1926 som en radio tillverkare, har blivit den mest framstående namn inom högpresterande V-twin sport cyklar. Den italienska bilmärket släppte 1098 2007 som en uppdatering till den extremt populära 998 och 999 modellerna. Den 1098 har fått sitt namn från den vätskekylda 1098cc 4 ventil L-twin (90 graders V) desmodromisk motor, som är kapabel att producera en hävdade 160 hk med 90,4 £ · ft av vridmoment. Ducati har genomfört mycket av sin Moto-GP teknik i 1098, såsom elliptiska fallspjällhusen, datainsamlingssystem, och informationsrik instrumentering härrör från Desmosedici GP7 och GP6 cyklar race. Rekommenderade priser, under 2009, börjar på $ 15,995. Addera Honda CBR1000RR (Fireblade)

Ursprungligen släpptes 2004, har CBR1000RR varit oerhört populära, men reviderades något för 2006 och 2007 modellerna. Med konkurrens producerar liters-klass cyklar som var snabbare och lättare, hade Honda att återetablera sig som klass ledare. Med detta i åtanke, introducerade Honda clean sheet modell av CBR1000RR 2008. Fokuserade på att centralisera massa och minskad vikt är CBR1000RR drivs av en helt ny 999cc inline-fyra motor med Hondas Idle Valve Air Control och tändavbrytande Control System för att förbättra gasrespons. 2008 CBR1000RR vägde in på 439 pounds med alla vätskor och bränsle, 12 pounds mindre än föregående års modell. De fördelar från viktminskning och centralisering medförde en liter-klass cykel som hanteras och reagerade som en 600cc mellanvikt. En valfri Låsningsfria bromsar gjordes tillgänglig för övrigt oförändrad 2009 års modell. Rekommenderade priset för 2009 års modell startar på $ 12,999. Priser och detaljer för 2010 års modell har ännu inte släppts.
Ridning CBR1000RR

Många av testryttarna var snabba med att kommentera den nya CBR: s kraftverk, speciellt i avseende på dess imponerande mellanklassen punch. Cykelns ergonomi är väl-sorterade med en 32,2 tums sitthöjd och avslappnad räckvidd till styret, vilket i kombination med den lätta chassit, möjliggör enkel manövrering på både gatan och banan. The Idle Air Control Valve och tändavbrytande Control System arbetar tillsammans för att jämna till /från gasrespons. Däremot har kritikerna citerade gasrespons vara abrupt strax utanför tomgång tills den når mellanregistret sweet spot, skapar viss frustration medan gatan testar CBR. På banan, är detta problem nästan en nonissue. Granskare har också noterat att upphängningen är lite för styv, skapar en hård åktur över grövre delar av banan, men detta var inte ett problem när ridit på en mindre frenetisk takt på vägen.

Ridning 1098

Motorcykel tidningar har lovordat 1098 överflödande kraft på gatan, tack vare Ducatis L-twin, som drar rent vid nästan varje varv. Retardation, tillhandahålls av topp-shelf Brembo Monobloc bromsar, är nästan ögonblicklig med progressiv respons. Bromsarna drog mycket beröm på banan, men den initiala effekten av bromsarna var alltför aggressiv under gatan testning och kräver en händig touch för att förhindra hjullåsning uppstår. Den 1098 chassi också lyste på båda delarna av testning, den smala ram och fjädring arbetar tillsammans för att decimera hörn med lätthet. Ergonomi är avgjort mer track-orienterade, med en längre räckvidd till lågt monterade clip-on styret, lämnar 1098 med lägre komfort betyg på gatan. Addera och vinnaren är ...

Med en sådan stark konkurrens från både Honda och Ducati, är det svårt att säga vilken som är bättre cykel. Din slutliga målet, oavsett om det är total koll dominans, cykel nätter eller back-road blitzes, kommer att vara den mest kritiska avgörande faktorn. Oavsett vilken cykel du väljer, kommer du att rida en vinnare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106454.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.