Ta reda på Pitch en motorcykel kedja

Motorcykel kedjor och kedjehjul matchas för korrekt passform, både längd och bredd. En kedja av rätt tonhöjd, men en större bredd, passar en smalare drev. Men i högpresterande tillämpningar om det inte rekommenderas, eftersom felaktig justera kedjan kan resultera i böjning och slitage av socket tänder. Moderna O-ring kedjor och lätta kedjehjul kan vara extremt dyrt, är så ordentlig vård och montering ett måste. Saker du behöver
Mikrometer
Visa fler instruktioner
1 Du behöver en insida /utsida mätning mikrometer för att bestämma tonhöjd.

Mät avståndet från centrum av rullen till mitten av rullen på kedjan. Kedjan storlek är baserad på åttondelar. Det första numret av kedjan storlek är avståndet mellan rullen centrer i åttondelar av en tum. En 420-kedjan kommer att vara 4/8 eller 1/2 tum från rullcentrum till rullcentrum.
2

Mät rulle bredd, vilket ger dig det andra numret i kedjan storlek. Chain rulle bredd är de två sista siffrorna i kedjan storlek åtskilda av en decimal. 420 kedja har en rulle bredd på 2,0 /8, eller 1/4 tum.
3

Lägg de två numren tillsammans för att ge dig den totala kedjan storlek. Om din första mätningen mellan rull centra var 5/8, och din andra mätningen var 3/8, har du en 530 kedja. Om du har en Suzuki kedja, kan det mäta något mer än 3/8 i bredd. Detta är en udda kedja storlek kallas 532. Det kommer dock att köra bra på en 525 eller 530 drev någon gör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110549.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.