Hur man byter en packning Rocker Box på en 1200 Harley Sportster

Den 1200 cc Harley-Davidson Sportster XL och XR-modeller är utrustade med en tvådelad, aluminium rocker-lock församling som inrymmer vipparmar, ventilskaft och övre pushrod slutar. Motorolja pumpas upp till rocker lådor, där det smörjer top-end komponenter innan de evakuerades av oljan spolningssystem. Hög körsträcka och extrema förhållanden orsakar packningarna i rocker lådor för att misslyckas och skapa en potentiellt allvarlig oljeläckage. Rocker box packningar kan ersättas med specialiserade verktyg och grundläggande mekaniska färdigheter. Saker du behöver
Pulver (klass B) brandsläckare
skyddsglasögon
Fuse avdragare
Shop trasor
Fuel transfer pump
Ren bensin godkänd behållare
Allen uppsättning drivrutiner
Wrench in
Spärrskaft
Hylsnyckelsats
Bike lift
Rocker-box packning set
pund-fötter momentnyckel
Pound-tums momentnyckel
Visa fler instruktioner
Demontering av bränsletank
1

Placera nära brandsläckare till hands. Don skyddsglasögon.
2

Öppna den vänstra sidoluckan nedanför stolen, på vänster sida av cykeln, för hand. Ta bort säkringen bränslepumpen från gruppcentralen med en säkring avdragare. Addera 3

Starta motorn med tändningsnyckeln. Låt motorn gå tills den stannar och dör. Drag runt motorn med tändningsnyckeln för att rensa eventuellt kvarvarande bränsle från ledningarna.
4

Stäng av tändningen och installera om säkringen bränslepumpen i gruppcentralen, för hand. Ta huvudsäkringen från panelen med en säkring avdragare för att förhindra oavsiktlig start av motorn.
5

Lyft upp snabbkopplingen hylsa på bränsleslangen från den punkt där den lämnar bränsletank , sedan försiktigt dra ner på bränsleslangen för att separera den från bränsletanken. Torka upp utspillt bränsle med en ren butik trasa.
6

Avlägsna tanklocket från bränsletanken. Sätt bränsleöverföring pumpens pickup slangen i bränsletanken medan du håller cykeln stående på plan mark. Leda bränsleöverföring slangpumpen utsläpp i en ren behållare godkänd för bensin lagring. Pumpa bränsletanken tom.
7

Ta fram och bak bränsletanken montering bultar från cykeln med en Allen drivrutin, Ratchet och skiftnyckel. Lyft bränsletanken av cykeln och förvara i ett säkert område. Täck bränsletanken med ren butik trasor eller med en ren filt för att skydda lacken.
Avlägsna Rocker Boxes
8

Lyft cykeln med en cykel hiss, så att bakhjulet är igång. Se till att cykeln är stabil och säker på hissen innan du fortsätter.
9

Ta bort de fyra yttre rocker box-skruvar och tätning brickor från varje rocker box, med en insexnyckel förare och Ratchet. Lyft det yttre rocker rutan täcker från motorn. Släng de använda tätningsbrickorna och gummi rocker rutan tätning.
10

Placera sändningen i första växeln med växelspaken. Snurra bakhjulet framåt, för hand, tills båda ventilerna på den bakre cylindern är stängda.
11

Ta bort de två små skruvarna på tändstiftet sidan av rocker box med en skiftnyckel. Ta bort de tre skruvarna och brickorna med en skiftnyckel.
12

Ta bort de fyra rocker-arm hållare bultar, i ett kors mönster, med hjälp av en skiftnyckel. Lossa varje bult 1/4 av ett varv, tills trycket från ventilen fjädrarna släpps. Lyft den inre rocker rutan från motorn. Ta bort de inre rocker-box packningar med en packning skrapa. Upprepa stegen 3, 4 och 5 för den främre cylindern. Addera Återmontering
13

Placera den nya inre rocker-box packningen på främre topplocket, med packningen vulsten vänd uppåt. Placera den inre rocker-lock på huvudet och börjar de fyra rocker-arm hållare bultarna för hand. Dra åt rocker-arm hållare bultarna till 18 och den 22 Nm i vridmoment i ett kors mönster, med en momentnyckel och uttag. Dra åt varje bult 1/4 av ett varv, tills målmomentet uppfylls.
14

Snurra bakhjulet framåt tills den bakre cylindern stötstänger är i nedfällt (eller ventilen stängt läge). Upprepa steg 1 på den bakre cylindern.
15

Montera och dra de tre bultarna i varje inre rocker lådor till 135-155 lb-tum med en momentnyckel och uttag. Montera och dra åt de två skruvarna i varje inre rocker rutan till 135-155 lb-tum med en momentnyckel och uttag.
16

Placera rocker-box gummitätning i dess spår på den övre kanten av den inre rocker rutan. Placera den yttre rocker-lock i läge på den inre rocker rutan.
17

Placera en ny tätningsbricka på varje ventilkåpa skruv. Starta de fyra skruvarna i varje vippkontaktskyddet hand. Kontrollera gummitätningen och se till att det fortfarande är i spåret innan du fortsätter. Dra åt skruvarna vippkontaktskyddet till 120-168 lb-tum med en momentnyckel och Allen drivrutin.
18

Placera bränsletanken på ramen och montera bränsletanken montering bultar för hand. Dra bränsletanken montering bultar till 15 20 Nm med en momentnyckel, Allen förare och skiftnyckel.
19

Skjut upp och håll snabbkopplingen bränsleledningen för hand. Tryck bränsleledningen upp på bränslepumpen bröstvårtan, dra sedan ner på quick-release för att knäppa den på plats.
20

tillbaka huvudsäkringen i gruppcentralen, för hand. Stäng den vänstra luckan.
21

Sänk cykeln av cykeln lyft och vila den på handvändning montern. Fyll på bränsletanken. Starta motorn och observera de områden rocker box för läckor före körning cykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107228.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.