Hur byta olja på en 1983 Kawasaki 550

1983 ingick Kawasakis 550 cc motorcykel intervall fyra separata modeller: den sportiga GPZ550, standard-stil KZ550, kryssaren-liknande 550 LTD och Specter. Alla fyra motorcyklar använde en liknande motor som behövs lite uppmärksamhet utanför sina vanliga underhållsrutiner. En av de mest kritiska uppgifterna är att hålla 550 cc motor fylld med en ny leverans av olja, som ger tillräckligt med smörjning för att hålla onödigt slitage i schack. Jobbet i sig är enkel nog för de flesta 550 ägarna att åstadkomma på en helg eftermiddag, med enbart grundläggande verktyg. Saker du behöver
Oljetråg
17 mm socket
Hylsnyckel
Shop handdukar
Drain bult tätande O-ring
Momentnyckel
Oljefilter

Visa fler instruktioner
1

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står att hålla det helt upprätt och så plant som möjligt. Titta under motorn för att hitta bulten oljeavtappningsskruven och oljefiltret s bostäder. Oljefiltret hålls bakom ett skydd nära cross-over rör, mellan avgasrören. Oljan drain bulten är placerad några inches bort från oljefiltret, nära korsningen mellan avgasrören och ljuddämparna.
2

Starta motorcykeln när den är på mitten stå och låt den gå på tomgång i tre minuter. Detta kommer att värma motorn oljeförsörjning, vilket gör att oljan rinna helt senare på jobbet. Stoppa motorn efter tre minuter och låt den svalna i ytterligare fem minuter. Addera 3

Skruva oljan locket från höger sida av motorn för hand. Placera din oljetråget under oljan rinna bult. Skruva oljan rinna bult med en 17 mm hylsa och tappa ur oljan i din oljetråget.
4

Dra tätande O-ring av oljan rinna bult och torka avloppet bulten ren med en handduk, . Slip en ny O-ring på avloppet bulten. Skruva skruven oljan rinna på motorn efter det att oljan har tömts helt och hållet, med hjälp av en 17 mm hylsa. Dra avloppet bulten till 22 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Flytta ditt oljetråg under oljefiltret omslag. Skruva loss skruven från mitten av oljefilterlocket med en 17 mm hylsa. Sänk locket bort från motorn och dra oljefiltret av motorn. Lite olja kvar i oljefiltret eller omslaget, rinna ut olja i din oljetråget
6

Placera ett nytt oljefilter på motorn och sätt tillbaka filtret locket.. Skruva lockets bulten på plats med en 17 mm hylsa, dra sedan åt den till 22 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Placera en tratt i oljepåfyllningen på höger sida av motorn. Fyll motor med upp till tre liter av SAE 10W40 motorolja. Ta bort tratten och skruva oljan locket på plats för hand.
8

Torka bort eventuellt utspilld olja med en handduk, och sedan starta motorn. Se upp för oljeläckage vid oljefilterlocket eller avloppet bulten. Om oljan börjar läcka från antingen plats, dra åt locket bulten eller dränera bult ytterligare en kvarts varv för att stoppa läckan. Stanna motorn om läckage inte förekommer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110223.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.