Hur man ändrar packboxläckage en CX500

packboxläckage spelar en viktig roll i funktionen av den främre hjulupphängningen på Honda CX500. Dessa behåller hydrauloljan som stöd i den dämpande funktion av gafflarna samt anti-dive och stabilitet under inbromsning. Förutom den fula kosmetiska skador som läckande packboxläckage gör, kan de bidra till dåliga resultat i framvagnen. Läckande packboxläckage bör bytas omgående för att upprätthålla säkerheten och utseendet på din motorcykel. Saker du behöver
Basic metriska verktyg
Allen skiftnycklar
gaffeltätning förare
Kopparbricka
Gaffel olja
Visa fler instruktioner
1

Ta bort framhjulet från motorcykeln. Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket till vägskälet och ta bort den. Knyt upp bromsoket med tråd för att undvika spänningar på bromsledningen. Ta bort framskärmen.
2

Lossa den övre gaffelkronan bult. Lossa men ta inte bort den övre gaffeln cap. Lossa den undre fästskruven och dra gaffeln ut. Håll gaffeln röret i ett skruvstäd med mjuka backar. Dra inte åt skruvstäd för att förhindra böjning av röret.
3

bort den övre gaffeln kontakten ur gaffeln röret. Skjut fjädern ut. Ta bort gaffeln från skruvstäd, och vända den upp och ned, hälla ut gaffeln olja. Pumpa gaffeln för hand flera gånger för att se till att det mesta av oljan har tagits bort.
4

Kläm fast gaffeln bas i skruvstäd, och ta bort insexskruven i botten. Dra gaffel röret ur bottenplattan. Avlägsna dammet tätningen från undersidan av gaffeln röret, ta sedan bort klämman som håller i gaffeltätning. Försiktigt bända tätningen ur den undre halvan av gaffelenheten, noga med att inte orsaka någon skada. Rengör alla delar med lösningsmedel.
5

använder en drivrutin gaffeltätning, installera den nya tätningen i den nedre halvan av gaffelben, fjäder nedåt. Byt ut klämman och dammtätningen. Använd en ny damm tätningen om den gamla är sprucken eller skadad. Montera den övre gaffeln rör och delar i gaffeln. Skruva på, men dra inte åt den övre gaffeln cap. Skruva insexskruven tillbaka i botten av gaffeln med hjälp av en ny koppar bricka.
6

Ta av locket och häll i den rekommenderade mängden gaffel olja. Skruva på locket igen, med en ny O-ring. Montera gaffeln i styrkronor, dra åt nedre bulten till specifikationen. Dra gaffeln locket till rätt specifikation före åtdragning den övre bulten till rätt specifikationer.
7

Installera fender, bromsoket och framhjulet. Dra åt alla bultar till specs finns i manualen. Pumpa fjädring några gånger för att säkerställa att det inte finns några läckor. Pumpa den främre bromshandtaget några gånger för att SITTA bromsbeläggen. Ta cykeln för en provkörning, och kolla efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110465.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.