Hur till Ändra Polaris RZR Motor Oil

Polaris RZR är en robust maskin byggd för att tåla tuffa spår, gör ett regelbundet underhåll rutin avgörande för dess fortsatta tillförlitlighet. En av de viktigaste förfarandena ligger i att ersätta motorns försörjning av olja och dess oljefilter rutinmässigt. I själva verket rekommenderar Polaris ett olje-och filterbyte efter 10 timmars kontinuerlig användning för att förhindra mekaniska fel på grund av olja svält. RZR används för racing eller ridit i extrema förhållanden, såsom frekvent nedsänkning i vatten eller lera, bör ha ett oljebyte omedelbart efter varje åktur. Saker du behöver
Oljetråg
Allen hylsnyckelsats
hylsnyckel
Shop handdukar
Momentnyckel
Cap-stil olje-filter skiftnyckel
Funnel Sida 2 qts . Polaris Premium 4 All Season Syntetisk motorolja
Visa fler instruktioner
1

Parkera RZR på en plan, slät yta och dra åt parkeringsbromsen. Flytta RZR i parken och starta sin motor. Låt motorn gå på tomgång i fem minuter så att oljan värmas upp. Stanna motorn och vrid av tändningen.
2

Lokalisera oljeavtappningspluggen bulten på undersidan av motorns vevhus och placera ett oljetråg under det. Använda en Allen-uttag, ta bort oljeavtappningspluggen bult och låta motorns olja rinna helt. Använd en ren butik handduk för att torka bort smuts och olja från spetsen av pluggen och vevhuset har dräneringshål. Sätt tillbaka avtappningspluggen i vevhuset och dra den till 16 Nm. med en momentnyckel.
3

Skruva av oljefiltret från motorn med hjälp av ett lock-stil olje-filter skiftnyckel och kasta. Torka vevhuset s anliggningsytorna med en ren butik handduk. Förbered det nya oljefiltret, sprida ett tunt lager ny olja på filtrets anliggningsyta. Skruva på det nya filtret på plats för hand tills den sitter mot vevhuset. Dra åt oljefiltret ytterligare en halv varv för hand för att hålla filtret på plats.
4

Ta föraren och passagerare från RZR förarhytten. Lyft på spärren i bakkanten av sätet och dra bort hytten. Öppna tjänsten panelen, som ligger bakom sätet att avslöja motorns mätstickan.
5

Ta bort mätstickan och placera en tratt i olje-påfyllningsröret. Häll upp till två liter färskt Polaris Premium 4 All Season Syntetisk motorolja i påfyllningsröret. Ta bort tratten och sätt tillbaka mätstickan.
6

Starta motorn och låt den gå på tomgång i två till tre minuter, sedan stoppa det. Med hjälp av mätstickan, kontrollera oljenivån. Lägg små mängder olja i olja-påfyllningsröret att höja oljenivån efter behov. Stäng serviceluckan och installera sätena i RZR förarhytten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107189.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.