Hur man kontrollera oljenivån i en 1993 Suzuki GSX600f Katana

Att upprätthålla rätt mängd olja i motorn på din 1993 Suzuki GSX600F Katana är avgörande för dess funktion. Denna olja smörjer de olika rörliga delar i motorsystemet, vilket minskar friktion och värme som det belägger dessa komponenter. Kontrollera din Katana oljenivå sker genom en rund oljesynglaset på höger sida av motorn. Saker du behöver
Motorolja, 10W40
Visa fler instruktioner
1

Värm upp motorn och dess olja. Starta motorcykeln, så att den gå på tomgång i fem minuter. Stanna motorn och vila cykeln på sin kick stativ.
2

Knäböja till höger om motorcykeln, placera dig själv så att motorns kopplingskåpa är synlig. Lokalisera glaset olja sikte på undersidan av kopplingskåpan på höger sida av motorn. Synglaset är märkt med en övre och nedre markeringen, vilket indikerar motorns fulla och add-olja stater, respektive.
3

Fatta motorcykeln med rätt styre och ram. Dra motorcykel mot dig att lyfta den till ett vertikalt läge, vilket gör att oljesiktglaset att fylla.
4

Ta del av oljans nivå inom oljesiktglaset mellan de båda varumärkena. Oljan skall fyllas till mitten av synglaset. Sakta sänka motorcykeln tillbaka på sin cykelställ.
5

Lägg olja i motorn genom oljepåfyllningsöppningen på kopplingskåpan att höja oljenivån. Använd en tratt för att tillsätta små mängder av olja åt gången för att gradvis öka oljenivån efter behov för att bringa oljenivån till mitten av oljesiktglaset. Det är bättre att lägga till lite och kontrollera flera gånger än att överfylla motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107136.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.