Hur man ändrar skivbromsklossar på en ATV

All-terrain vehicles infördes på 1970-talet som ett alternativ till tvåhjuliga smuts cyklar. Inledningsvis hade ATV tre hjul, men genom det tidiga 1990-talet var nästan alla ATV utformad med fyra hjul. ATV har disc-bromssystem. Du kan enkelt ändra bromsbeläggen på en ATV i en eller två timmar med regelbundna verktyg. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
4 pallbockar
rörtång
Skiftnyckel
Flat skruvmejsel
Insexnyckel
Byte bromsbelägg
Visa mer Instruktioner
1

Lyft ATV med en hydraulisk domkraft och placera pallbockar under rörram medlemmar. Sänk hydrauliska domkraften så att alla hjulen är upplyfta från marken och hela tyngden av ATV stöds av domkraften.
2

Avlägsna muttrarna från alla fyra hjul med en rörtång vridas i en moturs riktning. Ta bort hjulen från hjulnaven och rulla dem åt sidan.
3

Ta bort skruvarna från bromsok vakt med en skiftnyckel vände i moturs riktning. Ta bort bromsok vakt och ställa in den och bultarna åt sidan. Hoppa över detta steg om din ATV inte har bromsok vakter.
4

Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket på plats med en skiftnyckel vände i moturs riktning. Skjut bultarna ur sina monteringshål och ställ dem åt sidan. Dra bromsok bort från bromsskivan och håll den i handen. Sträck inte den flexibla bromsen linje fäst vid bromsoket.
5

Ta bort skruvarna som fäster skräp locket till bromsok med en skruvmejsel vrids i moturs riktning. Ställ in skruvarna och skräp täcker undan. Hoppa över detta steg om din ATV inte kom utrustade med skräp täcker på bromsok.
6

Ta bort skruvarna från oket som håller bromsbeläggen på plats med en insexnyckel vände i moturs riktning. Placera skruvarna åt sidan. Dra bromsbeläggen från bromsoket och kassera dem.
7

Placera ett "C" klämma över bromsok kolv och utsidan av caliperhuset. Dra åt handtaget på "C"-klämma i en medurs riktning för att trycka kolven tillbaka in i kroppen av bromsok för att medge den extra tjockleken hos de nya bromsbelägg. Avlägsna "C" klämma genom att lossa handtaget i en moturs riktning. Skjut nya kuddar (två per bromsok) i bromsoket, och dra åt fästskruvarna med en insexnyckel i medurs riktning.
8

tillbaka skräpet locket på oket och dra åt skruvarna. Skjut bromsok tillbaka över rotorn och linje upp monteringshålen. Trä de håller bultarna i hålen och dra åt med en skiftnyckel vände i medurs riktning. Byt bromsok vakt.
9 steg

Upprepa 3 till 8 för alla hjulen. Placera hjulen tillbaka på naven och dra klackarna muttrar med en rörtång. Höj ATV med en hydraulisk domkraft och ta bort domkraften. Sänk hydrauliska domkraft tills hjulen är på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107071.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.