Hur du ändrar ett oljefilter på en 2006 Kawasaki Ninja EX250

Som den minsta medlemmen i Kawasakis Ninja linje av sportmotorcyklar är 2006 EX250 drivs av en liten 250cc motor som är lätt att använda och underhålla genom regelbundna olje-och filterbyte . Men till skillnad från sina större motparter som använder spin-on fordons-typ oljefilter, använder 250 ett filterelement som är dold inuti motorn. Byte av oljefilter på dessa motorcyklar för första gången kan vara knepigt, men efter att du har gjort det en gång, kommer ytterligare oljefilter förändringar blir näst natur. Saker du behöver
Oljetråg
Hylsnyckel och uttag
momentnyckel
oljefilterelement
Olja Handdukar
eller trasor
Visa fler instruktioner

1

Leta avtappningspluggen på undersidan av motorn och placera ett oljetråg direkt under den. Ta bort avtappningspluggen med en 17 mm hylsa och låt oljan rinna av helt. Sätt tillbaka avtappningspluggen när oljeflödet har upphört och dra den till 14,5 fot /pounds med en momentnyckel.
2

Leta oljefilterlocket under avtappningspluggen. Lossa oljefiltret lockets monteringsbulten med en 17 mm hylsa tills hela oljefiltret montering kan sänkas bort från motorn. Låt eventuell kvarvarande olja rinna in i ett oljetråg.
3

Dra behålla locket på oljefiltret montering och ställ den åt sidan. Ta bort det gamla oljefiltret och kassera den.
4

Skjut en ny oljefilterelement på plats över oljefiltret bulten. Placera behåller locket över den nya oljefilterinsatsen. Lyft hela oljefiltret montering i motorn och dra åt oljefiltret bulten till 14,5 fot /pounds med en momentnyckel.
5

Avlägsna oljepåfyllningslocket från höger sida av motorn. Häll långsamt färsk motorolja i oljepåfyllningen, lägger inte mer än 1,5 liter olja. Låt oljan nöja sig med en minut och lägga till en annan .25 av en liter olja till motorn.
6

Torka bort eventuellt utspilld olja med en trasa eller handduk.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107073.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.