Så testa batteriet på en Harley Davidson

Harley-Davidson motorcyklar kräver en välskött batteri för att fungera korrekt. Tyvärr, eftersom de flesta amerikaner ser motorcyklar som fritidsfordon, de flesta Harleys är helgen krigare som spenderar mer tid i garaget än på vägen. Detta kan försämra batteriets laddning och orsaka många problem, allt från en svårstartad tillstånd av dålig motorprestanda. Med hjälp av en multimeter och några grundläggande verktyg kan du identifiera en defekt batteri innan det blir ett verkligt problem. Saker du behöver
insexnyckel ställa
Multimeter
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Leta rätt på batteriet. Sportster och Dyna modeller har sina batterier bakom vänster ramkåpa eller i en låda monterad på sidan av ramen medan de övriga modellerna döljer batteriet under ryttarens sadel.
2

komma åt batteriet. En Sportster s sidoluckan kan enkelt dras bort av ramen för hand, att utsätta batteriet. Batteriet rutan på en Dyna-modellen kan öppnas för hand också. Ta stolen för att komma åt batteriet på Softail och Touring modeller. Leta upp och ta bort de tre insexskruvarna som håller fast sitsen på ramen med en insexnyckel. Lyft den bakre delen av sitsen uppåt och dra den mot den bakre stänkskärmen för att lossa sitsen från ramen.
3

Förvandla din multimeter på och ställ in den på en 50 volt DC (likström ) skala. Hålla multimeter s leder separerade bör multimeter ange en läsning av noll.
4

Placera multimeter s leder på batteripolerna. Tryck på multimetern svarta negativa (-) kabeln till batteriets negativa (-). Terminalen först, följt av den röda positiva (+) kabeln till batteriets positiva (+) terminal
5

Observera multimeter s spänning läsning. En väl laddat batteri har en spänning på 12,1 till 12,5 volt. Om spänningen är lägre än 12,1 volt, anslut batteriet till laddaren. Testar om spänningen efter en full laddning session. Byt ut batteriet om spänningen inte upprätthålla en avgift som är större än 12,1 volt.
6

tillbaka motorcykelns lock eller sits.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106916.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.