Så här byter du packboxläckage på en Honda XR400R

Honda XR400R s packboxläckage är avgörande för en mjuk gång (det rekommenderas att ersätta packboxläckage och gaffel olja var 15.000 miles). De packboxläckage hålla gaffeln olja i gaffelbenen, men sälarna kan försvagas med tiden, särskilt om motorcykeln utsätts för extrema förhållanden. Om förseglingen försvagas eller bryts, kommer du att märka olja på din cykel reglaget, när detta händer, är det dags att byta ut packboxläckage. Förfarandet för att ersätta packboxläckage är densamma för båda gafflarna. Saker du behöver
19-mm skiftnyckel
Droppkar
Hylsnyckel
Gaffel olja
Top trippelklämma
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Fäst övre gaffelkronan till gaffel röret. Kontrollera att gaffeln röret hålls säkert på plats, och sedan använda en skiftnyckel för att lossa locket gaffeltätning på toppen av gaffeln röret.
2

Leta muttern som ligger precis nedanför gaffeltätning cap - använd skiftnyckel för att lossa och ta bort denna mutter. Med muttern avlägsnas, lossa locket gaffeltätning och ställ den åt sidan. Dra gaffeln fjädrar ut ur gaffeln röret och avlägsna änddistansorgan (använd en hylsnyckel) från botten av gaffelröret.
3

Håll gaffeln röret på plats med handen och lossa den övre gaffelkronan. Med klämman lossats dra vägen gaffel röret från motorcykeln och tömma den över droppskålen att ta bort all olja. Ta bort den gamla tätningen från gaffeln stolpen och sedan täcka den nya tätningen med gaffel olja - skjut den nya tätningen över stolpen och trycka på toppen av det tills det tätar helt
4

Fyll gaffeln. rör med gaffel olja (när du fyller röret, stanna vid halvvägs och pumpa stolpen för att fördela oljan över hela gaffeln rör). När du har fyllt gaffel röret, pumpa stolpen 10 gånger och sedan sätta gaffeln fjädra tillbaka i gaffeln röret och sätt tillbaka änddistansorgan.
5

Sätt tillbaka locket gaffeltätning till toppen av gaffel röret och därefter återansluta gaffel röret på cykeln, dra åt bulten som togs bort i steg 2.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110684.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.