Hur får man till tändstiftet på en 2007 GS500F

Suzukis 2007 GS500F är en sportig och lätt att rida motorcykel som kan fungera som en utmärkt introduktion till tvåhjuliga äventyr eller som en bränslesnål pendlare. Den GS500F 487 cc parallellt-twin motorn ger tillräckligt med ström för att hålla alla utom de mest prestanda sinnade ryttare glada, samtidigt som det mesta av sin 5,3-liters bränsletank. Medan en GS500F kan förvaras i sin sweet spot med minimalt underhåll, måste dess tändstift gapet kontrolleras var 3.500 miles och tändstift ska bytas vid varannan inspektion intervall. Om du gör det kräver avlägsnande av motorcykelns spackling paneler för att komma åt tändstiften på båda sidor av motorn. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
5 mm insexnyckel
Air kompressor
Blåspistol fastsättning
18 mm tändstiftshylsor
Hylsnyckel
Två DPR8EA-9 tändstift
Wire gauge
Tändstift bladmått
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står och låt motorn svalna minst 30 minuter.
2

Lås sätet spärren, dra sitsen bort av motorcykeln. Skruva terminalen bulten fästa svart negativ (-) batterikabeln till batteriets negativa (-) terminal, med en stjärnskruvmejsel. Dra kabeln från batteriet och ramens skenor sits.
3

Ta bort vänster och höger spackling paneler, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
4

Rensa bort smuts och skräp från de områden som omger tändstift, som ligger på båda sidor om motorn ventilkåpan, med hjälp av en kompressor utrustad med ett slag pistol fastsättning.
5

Dra den vänstra tändstiftkabeln bort från tändstiftet. Skruva av tändstiftet, med hjälp av en 18 mm hylsa tändstift och en hylsnyckel.
6

Kontrollera luftgapet mellan den nya DPR8EA-9 tändstift s elektrod och mark rem, beläget på spetsen av tändstiftet, med en trådtjocklek. Helst ska luftspalten mäter 0,031 till 0,035 tum. Justera luftspalten som behövs, med hjälp av ett tändstift bladmått, om luften-gapet är större än 0,035 tum eller mindre än 0,031 tum.
7

Skruva ur tändstiftet i den vänstra motorcylinder för hand. Dra fast tändstiftet till 16 foot-pounds, med en tändstiftshylsa och momentnyckel. Anslut den vänstra tändkabeln över änden av tändstiftet.
8

Ta bort höger tändkabeln och tändstiftet. Kontrollera nytt tändstift luftgap och justera efter behov. Skruva ur tändstiftet på plats och dra den till 16 foot-pounds med tändstiftet uttaget och momentnyckel. Anslut rätt tändkabeln över änden av tändstiftet.
9

Installera vänster och höger spackling paneler på motorcykeln. Anslut den negativa (-) batterikabeln och skruva terminalen bulten på plats. Sätt tillbaka sätet på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111661.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.