Hur man bestämma kvaliteten på Motorcykeldäck

När man ser att köpa däck för en motorcykel, det finns olika sätt att avgöra om däcken du funderar är kvalitet däck, vilket är särskilt viktigt när man köper begagnade däck. Oavsett om det gäller däck för en smuts cykel eller en on-road motorcykel, kan kvaliteten på däcket identifieras enkelt genom att utvärdera föreningen av däcket. Det tar inte ett däck expert för att lära sig skillnaderna i mjuka och hårda föreningar och vilken typ är bäst för de ytor som du kommer att rida på. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken typ av yta eller terräng du kommer att rida på de flesta.
2

med handen, känner av däcket där det kommer i kontakt med ytan av vägen för att avgöra vilken typ av förening. En mjuk förening, medan idealisk för vissa villkor, varar inte särskilt länge. Ett hårt förening håller längre men kommer inte "ta tag" vägen också.
3

Följ sidorna av däck för sprickor och bubblor. Sprickor får inte förekomma på nya däck, bubblor är inte ovanliga på upprustade, ofullständiga eller skadade däck. Den bästa kvalitet däck ska vara fri från sprickor, bubblor och blemmor. Använda ett måttband
4

, mäta mönsterdjupet. Motorcykeldäck med mindre än 1 till 2 mm i mönsterdjup ska kasseras. Däck som har interna material exponerade och synliga bör kasseras oavsett vilken djup slitbana de har.
5

Undersök vreden i slitbanan. Om du planerar att ha åkt off-road i lera, smuts och i kuperad terräng, bör vreden vara robust och av ett medium-soft förening, som liknar det av en fotboll cleat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106776.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.