Ta bort och installera Bromsbelägg

Motorcyklar är utrustade med pålitliga och effektiva hydrauliska bromssystem, som ger tillräckligt med bromskraft för att sakta in kortare avstånd än även de bästa bromssystem används för tjugo år sedan. Även om dessa förbättrade system är, för det mesta, låg-underhåll frågor, kräver de fortfarande din vård för att stanna kvar i fungerande skick. Eftersom din motorcykel bromsar starkt beroende av sina bromsbelägg, bör rutinmässig pad kontroll och utbyte vara en del av din vanliga underhållsrutiner. För de flesta motorcyklar, byta bromsbeläggen är enkel och kan fyllas med små handverktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Hylsnyckel
Skruvmejslar
Brake rengöringsspray
Shop handdukar
Bromsbelägg
medelstark gänglåsning lim

Visa fler instruktioner
främre bromsbelägg
1

bort bromsoket från nedre gaffelben. Använd en hylsnyckel för att ta bort fästbultar och skjut tjocklek av av frambromsen rotorn.
2

Vänd tjocklek över och skruva loss bromsbelägg behålla stiften med en skruvmejsel. Dra bromsbelägg och stoppbygeln ur bromsoket. Separera bromsbelägg från spärren innan du slänger kuddar.
3

Rengör insidan av bromsok med en aerosol-typ broms renare för att ta bort all instängd smuts eller skräp. Torka bromsok torra och inspektera bromsok s inre kolvar för skador.
4

Tryck de inre kolvarna i bromsoket huset med en stor platt skruvmejsel för att återställa kolvarna och ge ytterligare spelrum för att installera den nya bromsbelägg.
5

in de nya bromsbelägg i klämman och skjut hela enheten i bromsoket. Rikta in hålen på baksidan av spärren med lastappen hålen på bromsoket.
6

in låsstiften och dra åt med en skruvmejsel. Skaka bromsok något att bromsbeläggen hålls säkert på plats av de kvarhållande stift.
7

Skjut bromsok över frambromsen rotorn och på fästet på den nedre gaffelben. Applicera en droppe medelstark gänglåsning lim på gängorna på bultarna innan du sätter och dra åt skruvarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106742.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.