Hur man tar bort kicken i en 1990 Suzuki DR 250

Suzukis 1990 DR250 var utrustad med en manuell kickstarter för att ge en lätt chassi anstår en enduro-stil motorcykel. Utan införandet av en elektrisk startmotor, åberopade den DR250 enbart på dess kickstarter att ta motorcykeln till liv. Medan kickstartens är byggd för att tåla konstant användning kommer mekanismen s mellanhjulet och axeln uttjänt, eller gå sönder. Detta indikeras ofta av en brist på rörelse inom mekanismens spaken. Ta bort kicken är en detaljerad jobb som kräver en förtrogenhet med motorcykelns kopplingsanordningen. Räkna jobbet att ta minst en timme. Saker du behöver
Stand
10, 14, 17 och 22 uttag mm
Hylsnyckel
Oljetråg
Mutterdragare
5 mm insexnyckel
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

Starta din DR 250 och låt den gå på tomgång på sitt stativ för 5 minuter för att värma sin motorolja. Stanna motorn när den har värmts, låt den lösa i ytterligare 10 minuter. Placera din DR250 på ett stativ för att hålla det helt upprätt.
2

Lossa avtappningspluggen på nedre vänstra sidan av motorns vevhus med en 17 mm hylsa och en hylsnyckel, låt rinna motorns olja i ett oljetråg. Skruva bort avtappningspluggen på plats med 17 mm hylsa, dra åt pluggen till 16,5 foot-pounds med en momentnyckel.
3

Skruva skruven fäster kicken spaken åt höger av motorns vevhus, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra spaken bort kicken mekanismen skaft, för hand.
4

Skruva rätt vevhuslock s bultarna med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra fästet kopplingskabel bort från toppen av vevhuslock. Fatta kåpan stadigt med båda händerna och dra bort från motorn för att komma kopplingsarrangemanget. Peel lockets packning av motorn.
5

Ta bort alla sex bultar kopplingsfjäder och deras fjädrar från kopplingsarrangemanget ansikte med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel, omväxlande från bult till bult i ett criss och tvärs. Dra stora tryckplattan ut från kopplingsenheten för hand, följt av alla 13 kopplingsskivor. Muttern i mitten av kopplingen navet med en 22 mm hylsa och en mutterdragare
6

Skruva. Dra navet och dess tryckbrickan ur kopplingshuset, för hand. Ta tag i kopplingshuset med båda händerna och dra bort den från växellådans axel.
7

unbolt metallen spännbandet, placerad ovanför och till vänster om kraftöverföringsaxeln, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Skjut kicken s frigångskugghjulet utanför kickstarter axeln.
8

Haka kicken axelns våren från spärren inbyggd i motorns vevhus, med hjälp av en tång nål näsa. Ta inte bort fjädern vid denna tidpunkt. Vrid kicken axeln moturs, för hand, och dra ut den ur motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110914.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.