Hur byta ut den bakre bromsbelägg på en Harley

Bakre bromsbelägg på en Harley-Davidson motorcykel kräver regelbunden inspektion för pad tjocklek. Helst bör de bytas när de mäter under 0.04 inches i tjocklek. Att låta dynorna att köra tunnare än detta kan orsaka fel i bromssystemet. Harley Davidson rekommenderar att bromskloss tjocklek inspekteras varje 2.500 miles. Inspektera tidigare om bromsarna är bullriga, om du upplever problem när du stannar eller om den bakre bromspedalen kräver överdrivet resor eller tryck för att ta motorcykeln till ett stopp. Saker du behöver
dräneringskärlet
kryssmejsel
SAE Hylsnyckelsats
SPACKEL
Nya bromsbelägg
Momentnyckel
DOT 5 silikon bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Placera en liten tråget på marken, under den bakre bromshuvudcylindern. Lossa och ta bort huvudcylindern locket med en Phillips-skruvmejsel.
2

bryta loss den pad stiften på bakre bromsok, med en SAE hylsnyckel, men ta inte bort dem.

3

Sprid de bakre bromsbeläggen isär med en spackel. Delvis dra ut pad stiften på oket för att tillåta den inre bromsklossen för att komma fri.
4

Installera den nya inre bromsbelägget i bromsoket. Dra åt pad stiften och pumpa den bakre bromspedalen som sittplats denna nya dyna.
5

Sprid yttre pad och bromskolven med en spackel så att bromskolven att dras. Bryta sig loss och helt ta bort båda pad stift. Låt den yttre bromsklossen att komma fri. Installera en ny bromskloss i sin position på bromsoket. Sätt tillbaka de två pad stiften och dra dem till sex till åtta tum-pounds av vridmoment med en momentnyckel.
6

Pump bakre bromspedalen med foten flera gånger för att pumpa upp bromsoket och kolven. Lägg DOT 5 silikon bromsvätska till den bakre huvudcylindern till "FULL"-markeringen. Montera locket huvudcylinder tillbaka på den bakre bromshuvudcylindern med en Philips-skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107163.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.