Hur man tar bort tändningslåset på en Yamaha R-1

Yamahas flaggskepp super cykel, YZF-R1, har riva upp vägen och banan sedan den infördes 1999. Med teknik som utvecklats för Yamahas premiär Moto GP race cykel, den YZR-M1, har R1 varit en kittlande motorcykel för hastighet-hungriga. Tyvärr har överklagandet av R1 ledde också till en ökning av stölder, lämnar många av dessa fina motorcyklar värre för slitage om tillbaka till sina rätta ägare. En av de många delar som ofta skadas i dessa fall är tändningslåset, som kan misshandlas av en skruvmejsel i ett försök att tjuvkoppla cykeln. Lyckligtvis kan ersätta tändningslåset göras med rätt verktyg. Saker du behöver
skruvmejsel
Allen set head socket, metrisk
Hex head socket set, metrisk
32 mm hex head socket
Hylsnyckel
Electric drill Review Lätt ut eller liknande bult extractor
Gummiklubba
Byte tändningslås och bultar
Semi-permanent gänglåsning självhäftande
Visa fler instruktioner
Tändningslås Borttagning
1

Parkera motorcykeln på en plan, slät yta och ta bort sadeln. Koppla bort batteriet, börjar med borttagande av den negativa (-). Terminal tråd bly följt av den positiva (+) terminal tråd leda
2

Lossa de två insexskruvarna huvud nypa som håller fast övre Triple Tree (det stora fästet direkt ovanför styret) på framgaffeln. Om din R1 är utrustad med en styrdämpare, ta bort det vid denna tid genom att skruva loss bulten som håller fast den till vistelse på den övre tredubbla trädet. Lämna den motsatta änden av styrdämpare fäst i ramen och sväng bort från Triple Tree.
3

bort 32 mm mutter och bricka som håller fast övre trippel trädet till styrningen stem sedan dra den övre trippel trädet upp och stänga av gafflarna och stamceller.
4

Följ ursprungliga tändningslåset s ledningar tills du hitta kontakten. Separera tändningslåset från ledningsnätet genom att dra ur kontakten. Ta hela övre triple träd och tändningslås från motorcykeln och överföra dem till en klar arbetsyta.
5

Ställ Triple Tree /tändningslåset nedåt på arbetsytan och lokalisera de två skruvarna som håller fast tändningslåset till undersidan av triple trädet. Beroende på vilket år din R1 gjordes, kan tändningslåset fästas med antingen sexkantskruvarna eller enstaka bultar användning som måste tas bort med en bult utdragare verktyg. Avlägsna bultarna med lämpligt verktyg och dra tändningslåset fri från den övre gaffelkronan.
Tändningslås Installation
6

Installera den nya tändningslåset i monteringshålet på den övre tredubbla trädet. Applicera en droppe av semi-permanent tråd låsvätska på gängorna på bultarna innan åtdragning på plats.
7

Fäst tändningslåset s ledningar på motorcykeln kabelnät och skjut den övre triple träd på gaffelbenen och Styrspindel. Du kan behöva sittplats övre trippel trädet genom att knacka lätt på den med en gummiklubba.
8

Skjut brickan och 32 mm mutter över Styrspindel och dra åt.
9 < p> Dra nypa bultar på båda sidor av den övre triple trädet för att säkra de övre gaffelbenen.
10

tillbaka styrdämpare på vistelsen på övre tredubbla trädet.
11

Anslut batteriet, börjar med den positiva (+) terminal tråd bly följt av den negativa (-) terminal tråd bly. Byt ut sadeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106641.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.