Hur många kedjan Länkar Har en 2007 CR85R Small Wheel Har?

Den CR85R är en 84,7 cc tvåtakts, encylindrig motocross cykel som produceras av Honda 2003-2007. Till skillnad från många av sina motsvarigheter i motocross arenan, var CR85R fås med två olika hjulpar. Den första hjulsats presenterade en 17-tums framhjul och en 14-tums bakhjul, medan CR85RB "Expert" som används en större 19-tums framhjul och 16-tums bak. Den lilla hjulet CR85R åberopat en 420 beck, 116-link kedjan att driva bakhjulet. CR85R Chain Specifikationer

tillhandahålls från Hondas fabriker, var CR85R "litet hjul" utrustad med en 116-Linck 420 tonhöjd kedjan, som förvandlades från ett 15-tooth-enhet - motor -side - drev och en 50-tand drivna drevet på bakhjulet. Under normala omständigheter bör kedjan ha mellan 1 och 1,4 inches av gratisspel, mätt vid den centrala punkten mellan de båda dreven på den övre halvan av kedjan. Kedjans spänning och Freeplay styrs av ett par gängade justerare på ändarna av den bakre svingarmen, gaffel-liknande struktur som stödjer bakhjulet. Minska Freeplay under en tum kommer över-spänn kedjan och gör det utsatt för knäppa under belastning, alternativt kommer att öka Freeplay lossa kedjan och göra det lättare för kedjan att glida av en eller båda dreven

Basic Chain Underhåll

Drivkedjan, precis som alla andra delar av CR85R, kräver regelbundet underhåll för att säkerställa dess prestanda i alla lägen. Honda rekommenderar en rengöring, inspektion och smörjning av kedjan efter varje två-och-en-halv timme av löpande användning, om CR85R inte ridit konkurrenskraftigt, eller före och efter varje tävling. Kedjan använder ett clip-on link stil herre som gör kedjan tas bort med tång. När bort från motorcykeln, måste kedjan indränkt i lösningsmedel för att avlägsna gamla kedja smörjmedel och smuts från kedjan länkar och rullar. Om någon av kedjans länkar känns löst eller om någon av rullen stiften förbinder länkarna synliga skador, måste kedjan bytas innan CR85r kan ridas igen. Kedjan måste också kontrolleras för sträckning genom att mäta avståndet mellan en på varandra följande rad av 17 länkar. Helst skall längden mellan länkarna inte vara större än 10,2-inches. En mätning är större än 10,2-inches är en indikation på att kedjan har sträckt bortom det säkerhetsgränsen. Förutsatt att kedjan har passerat sin inspektion, kan den installeras och smörjas med en motorcykel-specifik kedja smörjande sprej formuleras för off-road bruk.
Chain Replacement Överväganden

Eftermarknaden är fylld med en häpnadsväckande sortiment av drivkedjor för CR85R, allt från den direkta fabriken ersättare för en O-ring förseglade kedjorna. I många fall kedjorna är mer än tillräcklig för användning av det lilla hjulet CR85R. Tänk på att kedjan måste ha en 430 stigning, avståndet mellan centrum av rullen stiften på vardera sidan av en given kedja länk, för att kunna använda den fabriksinställda tillhandahålls kedjehjul. Vissa kedjor kit kan erbjuda en större 430 stigning, vilket innebär att kedjan länken är längre än lager. Placeras över stock drevet, får den större kedjan passar till en punkt, men kommer säkert att skada hjultänderna. På tal om drev, bör de också bytas ut samtidigt som kedjan. Såvida dreven är i utmärkt skick, kan den nya kedjan bryts ned snabbt när vände mina slitna eller mishapen dreven. Som tidigare nämnts är vissa kedjor försedda med O-ringar som arbetar för att täta smörjmedlet mellan kedjan och stiften roller. O-ring kedjor är ganska tillförlitliga och ger överlägsen livslängd, vilket framgår av deras vardagliga användning på högpresterande sport cyklar, men är mycket dyrare att standardiserade, icke-O-ring kedjor. Med tanke på de krav som ställs på kedjan under en typisk motocross ras, kan det vara bättre att hålla sig med en vanlig kedja om du använder din CR85R konkurrenskraftigt.
Big vs små hjul Kedja Utbytbarhet

Vid första anblicken är det lilla hjulet CR85R nästan omöjlig att skilja från dess större hjul motsvarighet, vilket många att tro att drivkedjorna är utbytbara. Svaret är både ett ja och ett nej. Expert modellen använder en 420 tonhöjd, 126-kätting tack vare ytterligare några förändringar över det lilla hjulet CR85R. En 55-tand bakdrev - jämfört med 50-tand drev används på det lilla hjulet - och en längre bak svingarm alla bidrar till den extra längden. Visst kan Expertens kedjan installeras på det lilla hjulet, men det kommer att hänga över dreven och hänga som en gardin. Kedjan kan göras för att passa genom att ta bort överflödiga länkar med hjälp av en kedja brytare. Medan arbetet med att ta bort de extra länkarna är inte svårt, är det önskade verktyget ganska dyrt, vilket gör det mer lämpligt att använda en kedja avsedd för små hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111801.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.